Hozd formába magad otthon!

Télen még könnyebb kibúvót találnunk az alól, hogy miért nem sportolunk, de ezennel nem fogadunk el több kifogást, ugyanis néhány tippünk bebizonyítja, hogy a hideg idő sem akadályozhat meg bennünket, hogy mozogjunk!


Ma már szinte az összes edzéstípust megtalálható DVD formájában
, így ki sem kell mozdulnunk otthonról, ha sportolni szeretnénk. A bőséges választékból mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de készíthetünk saját edzésprogramot is magunknak, amelyhez segítségül számos gyakorlatot találhatunk az interneten. Fontos azonban, hogyha eddig nem sportoltunk ne essünk át a ló túlsó oldalára.

Törekedjünk a fokozatosságra, és a mozgás megszeretésére. Kezdjük, heti háromszor, napi 10-20 perccel, viszont ne három egymást követő nap végezzük a tornát, hanem hagyjunk két edzés között pihenőnapot. A legjobb időszak a mozgásra a reggel, még az első étkezés előtt, vagy este, az utolsó étkezés után. Azért ezt a két időpont a legajánlatosabb, mert ilyenkor a gyakorlatok segítik az anyagcsere felpörgetését és a zsírégetést. Természetesen, ha az előbbi időpontokat nem tudjuk szabaddá tenni, akkor bármelyik napszak megfelelő, csak egyre ügyeljünk, hogy ne közvetlen étkezés után szakítsunk rá időt, hanem várjunk evés után egy-két órát.


Kardió edzés a nappaildban

Az edzőtermekből jól ismert taposógéppel hatékony kardió edzést végezhetünk, akár tévénézés közben is égethetjük a kalóriákat. Vásárlásnál két típusból választhatunk, az egyikkel egyszerű lépcsőző mozdulatokat végezhetünk, míg a másik fajtával, az elliptikus taposógéppel oldalirányú mozgást hajthatunk végre. Az utóbbi a lábak és a comb erősítése mellett, a popsit is formázza. További pozitívuma, hogy még az állóképességet is növeli. A látványos eredmény érdekében, heti 3-4 alkalommal 20percet használjuk.
 

Aki járt már Step aerobic órán, annak biztosan ismerős a step pad. A padon végzett gyakorlatok kiválóak arra, hogy formáljuk magunkat, a legjobban a combokat és a popsit mozgatja át. Akinek azonban a térdízületei nem bírják a terhelést, ne ezt a fajta edzéstípust válassza. Használatával intenzív mozgás végezhetünk, ezért rendkívül alkalmas zsírégetésre, de az izomzat építésére is megfelelő.
 

Szeretsz ugrálni?
Akkor a trambulint neked találták ki. Tudtad, hogy az egyik legjobban bevált otthoni edzéstípus? Az ugrálás nemcsak élvezetes, hanem csökkenti a testzsír szintjét és erősíti a lábunkat, a karunkat, a hasat és a csípőt. Emellett növeli az állóképességet, az energiaszintet, javítja az egyensúlyérzéket, fogyaszt és még az izomzatot is építi. Viszont a trambulin vásárlásánál jól nézd meg, hogy milyen ugróasztalt választasz, mivel a rossz minőségűek komoly mozgásszervi problémák okozói is lehetnek. A választásnál ügyelj arra, hogy a testsúlyodnak megfelelő legyen a terhelhetősége. Használd naponta 20percet, az eredmény hamarosan látható lesz.


Ne hanyagoljuk el a bemelegítést és a nyújtást, mert mindkettő nagy szerepet játszik abban, hogy elkerüljük a sérüléseket és a fájó izomlázat.
 

Oldalak

Sztárok
Több generáció is felnőtt Lucy Maud Montgomery csodálatos könyvein, melyek közül aztán sokból film, vagy éppen sorozat is készült. Ilyen volt az Anne a Zöld Oromból is, mely éveken éveken át tárta...
Utazás
A feladvány egyáltalán nem komplikált, a versenyzők többségének mégis feladja a leckét. Te megbirkózol vele?
Fashion&Beauty
Az Oscar-díjas amerikai színésznőt a közelmúltban meg is vádolták azon a címen, hogy szépészeti beavatkozásnak vetette alá magát. Lawrence most maga vetett véget a találgatásoknak.