Lifestyle

Ez az 5 étel a hosszú élet titka a tudósok szerint: edd ezeket, ha legalább 100 évig szeretnél élni!

Cikkünkben mutatjuk azokat az élelmiszereket, amelyekre a világ leghosszabb életű emberei esküsznek.

Te milyen gyakran fogyasztasz belőlük?

Mint ahogyan arról korábban már mi is írtunk, a hosszú élet titkát a mai napig próbálják megfejteni mind az egyszerű, átlagos emberek, mind pedig a tudósok, akik a tudomány fortélyait vizsgálva igyekeznek rájönni arra, pontosan mit is kell tenni annak érdekében, hogy sokáig éljünk. Az nyilvánvaló, hogy az egészséges életmódnak, a rendszeres mozgásnak és sportnak óriási szerepe van abban, meddig élünk, ahogyan az étrendünknek is, továbbá fontos még, hogy mellőzzük az olyan káros szenvedélyeket, mint a dohányzás, az alkohol vagy épp a tudatmódosító szerek használata. De vajon a nassolnivalók mennyire játszanak szerepet abban, hogy milyen kort élünk meg? Nos, a szakemberek szerint rendkívül fontos az, hogy milyen snackeket fogyasztunk, és a világ leghosszabb életű embereit vizsgálva rá is jöttek arra, hogy melyik az az 5 nasi, amit nyugodt szívvel majszolhatunk, sőt mi több, még a hosszú élet titka is lehet az, ha minél gyakrabban fogyasztunk belőlük. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Kék zónának nevezik a tudósok azokat a helyeket, ahol az emberek általában a legtovább élnek: a Japánhoz tartozó Okinava ezek közül az első, de a listán helyet kaptak még Olaszország és Görögország egyes régiói, valamint Costa Rica és Kalifornia is – ezeken a helyeken a lakosok gyakran megélik a 100 évet is, ennek pedig a szakemberek szerint természetesen köze van az étrendükhöz is, mely egészséges nassolnivalókat is magában foglal.
Kattints a további képekért!

A só igazán pozitívan hathat szervezetünkre, ám ha nem megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor könnyen az ellenkező hatást válthatjuk ki.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sokan nem is gondolnák, hogy ha a cikkünkben is bemutatott két ételt párosítják egymással, az jelentős súlyvesztéshez is vezethet, legalábbis a szakemberek és egy tanulmány szerint.
Lifestyle
Élesztő a toalettben? Bár elsőre furcsának tűnhet, mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a háziasszonyok által gyakran alkalmazott trükköt, ugyanis olyat tapasztalsz majd, amitől garantáltan lemész...
Sztárok
A tavasz közeledtével sokan döntenek úgy, hogy felfrissítik a gardróbjukat, esetleg megváltoztatnak valamit a küllemükön – így tett most Letícia királyné is, aki a minap vadonatúj frizurával jelent...