Lifestyle

Lemész hídba, ha megtudod, hogy mi a hosszú élet titka a 108 éves asszony szerint: erre esküszik évtizedek óta a nő

A minap ünnepelte 108. születésnapját Ada Daniel, aki szerint a hosszú élet titka egy igencsak különös dolog – valami olyan, amit senki más, hozzá hasonló korú ember, sem pedig kutató nem említett még korábban.

Ez lehet a titok nyitja?

A hosszú élet titkát mai napig keresik mind az egyszerű emberek, mind pedig a tudósok. Az elég egyértelműnek tűnhet, hogy ha sokáig szeretnénk élni, akkor minél egészségesebben kell táplálkoznunk, minél több időt kell eltöltenünk a szabad levegőn, na meg persze a sport és a mozgás sem hátrány. Ezenkívül minden bizonnyal érdemes mellőznünk a káros szenvedélyek olyan formáit, mint a dohányzás és az alkohol, valamint egyéb tudatmódosító szerek használatát. De persze ezek az aranyszabályok sem biztosítják, hogy megéljük a 100-at, sőt mi több, vannak olyan kivételek, akik állítják, hogy egy-egy fajta alkoholt fogyasztottak életük végéig minden egyes nap kis adagban, és szerintük ez volt a garancia arra, hogy nem hagyták itt idejekorán a földi életet. Megint csak mások úgy gondolják, hogy a hosszú élet egyetemes titka a genetika lehet, míg sokan a szexre esküsznek – nos, a 108 éves Ada Daniel egészen máshogy vélekedik a témáról. Az idős, ámde annál jobb formában lévő, szinte makkegészséges asszony nemrégiben születésnapja alkalmából elárulta a titkát, hogy mi tartja őt fitten és fiatalosan. Galériánkból te is megtudhatod Ada igencsak különös fortélyát!

Ada Daniel szerint hosszú életének titka az, hogy sosem született gyereke, helyette viszont mindig sok kutyája volt, fiatalkorában például főleg agarakat tartott házi kedvencként. Az asszony jelenleg egy idősek otthonában él, ahová 2015-ben vonult be saját elhatározásából, gondozója pedig Ada 108. születésnapja alkalmából egy rendkívül szívmelengető ajándékkal is meglepte őt.
Kattints a további képekért!

Visszataszító, mit művelt a férfi terhes feleségével hónapokon át a háta mögött – csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy a kétgyermekes édesapa végül lebukott.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...