Ez a csillagjegy a legokosabb: Mindenkit levesz a lábáról az eszével

Minden, amit tudni kell róla.

Mindenki más

Mindenki tudja, melyik csillagjegyben született. Hallva róla itt, olvasva róla ott – magunkra ismerünk többé/ kevésbé. Ahol a Napunk áll, ott tudunk igazán ragyogni, arra a jegyre jellemző módón, területeken.

Igaz, soha semmi sem csak fekete vagy fehér, színárnyalatok sokaságai vagyunk. Napunk mellett a másik kilenc bolygó is épp úgy bennünk van, csak azok gondolatainkban, mozgásunkban, szívünkben, álmainkban, vágyainkban elbújva.

Mit várhatunk el – pl. az Ikrektől?

Ahogy az összes Levegő elemhez tartozó jegyre igaz, állandóan mozgásban vannak - mind fizikailag, mind szellemileg.

Ne akarjuk őket a világtól elzárni, egy lakatlan szigetre, korlátok közé tenni, mert nem lehet!

Nagyon fontos nekik a társaság. Mindenhol nyüzsögnek, ott vannak, szükségük van az emberekre, kapcsolatokra. Rendkívül barátkozók, mindig tele vannak ötletekkel, gondolatokkal, meghódítva velük aprókat, nagyokat, minden korosztályt, társadalmi réteget.

Okosak, sziporkázóak és intelligensek. Állandóan jár az agyuk, csacsognak, meg sem lehet állítani őket – hogyan is lehetne, mikor ők a hírnökök, az összekötők! Az egyedüllét elképzelhetetlen számukra, nem magányra születtek - hacsak nem szellemileg kapcsolódnak valamihez, mely egy jó könyv is lehet a kezükben.

A csend nem az ő közegük, a kommunikáció életük értelme! Bárhol vannak, a társaság lelkei, mozgatórugói, mindig a középpontban találunk rájuk. Ez nem csak izgágaságuknak, információéhségüknek köszönhető, de tájékozottságuknak, eszességüknek, minden témában való jártasságuknak is.

Igaz, felfedezhetjük szellemi gazdagságukban a felszínességet, tudnak szétszórtak lenni. Sok esetben (a legtöbb esetben) nem kitartóak, nem precízek, igen gyakran fordul elő, hogy nem fejezik be, amit elkezdtek, a dolgokat összecsapják. Ám mindez abból a mérhetetlen kíváncsiságból fakad, mely lendíti őket a következő izgalmas dolog felé - nem okosságukon, eszességükön múlik.

Igaz a mondás: „Ha gyorsan haladsz, több értéket gyűjtesz, mert nincs sok időd, míg ha lassabban jársz, kevesebbet, de súlyosabb a tapasztalás.” Ők gyorsan járnak, mindig mozgásban vannak, súlyosabb dolgokat lehetetlen felvenniük az idő rövidsége miatt. Lenyűgöző, ahogy egyszerre több dologgal is tudnak foglalkozni, külön jár a kezük, lábuk, agyuk, szájuk, s mindezt több szinten, formában.

Éles eszűek, szellemesek, mindig információra éhesek, óriási mentális energia rejlik bennük - idegzetük kötélből van. Szellemi éhségük kimeríthetetlen. Természeti felfedezők, állandóan új és új, változatos élményeket kergetnek. Mindent meg akarnak érteni, s persze azonnal újabb tapasztalatok után kutatnak.

A humor az egyik legfontosabb jellemzőjük. Még a legkomolyabb helyzetekben is meglátják annak komikus oldalát, mely magas szellemi intelligenciára utal. Ez persze néha bajba sodorhatja őket, de környezetükben hőssé válnak. Mellettük soha nem lehet unatkozni. Vidám bolondozásaik mindig, mindenkit megnevettetnek.

Ne tegyünk fel nekik olyan kérdéseket, ahol választási lehetőségük van, mert az gyenge pontjuk, ott mindig bajban vannak! Mindent meg akarnak élni, tapasztalni, emiatt a döntéshozatal egyáltalán nem az erősségük. Ám félnünk se kell, bármilyen ötletünk van, ők biztos partnereink, hacsak nem a csendre, a magányra, az érzelmekre vágyunk!

Pihenésre alig lehet őket rávenni, alvásból a legkevesebbre van szükségük, hisz a világ tele van felfedezni való érdekességekkel. Ám azonnal kaphatóak mindenre, ha az aktív, sportolással, utazással, beszélgetésekkel, kapcsolódásokkal teli.

Az evés sem élvez náluk elsőbbséget. A gyomrukra nem tudunk hatni - jobban szeretnek beszélni, mint enni. Nem esnek hasra egy elegáns éttermi meghívástól, pláne, ahol még hosszan várni is kell a felszolgálásra. Az étkezés nem érzelmi biztonságot jelent nekik, hanem csak figyelemelvonást, korlátokat - őket maga az élet táplálja!

Ne várjunk el tőlük érzékenységet! Míg az intellektuális oldaluk nagyon fejlett, addig az érzelmi oldaluk nem. Inkább racionálisak, mint érzelmesek, nem is lehet náluk használni az érzelmi zsarolás, a duzzogás fegyverét. Nem fogja őket meghatni, mivel nem értik, mit csinálunk.

Annál hatásosabb, ha kerekperec tudatukra hozzuk sérelmünket, hisz mindig többek, és többek akarnak lenni szellemileg. Ez is egy kihívást jelent számukra, hisz az érzések és reakciók különbözőségét érteni és kezelni akarják.

Szeszélyességre azonban számíthatunk, olyanok, mint a kaméleon, mint a tavaszi szellő, melyet értelemmel meg lehet szelídíteni, csak logikus magyarázatra van szükségük.

Nagyon szeretnek utazni - ne kérjük tőlük, hogy otthon, magányosan, hosszan barkácsoljanak! Mindig kaphatóak kirándulásra, látogatásokra – melyek azonban túl messzire ne legyenek, mert unalmasnak fogják találni a hosszú utat, hacsak nincs egy szellemi kihívást jelentő, jó könyv a kezükben.

Ne akarjuk őket megváltoztatni, hisz tökéletlenségükben tökéletesek! Beragyogják a világot, ha saját közegükben szárnyalhatnak, tehetik a dolgukat, mely napsugárként melegíti a világot.

Életfeladatuk, hogy a hiányos figyelem- és koncentrációsképességüket fejlesszék. Miközben élvezik a változatosságot, meg kell tanulniuk befejezni a dolgokat, figyelmüket összpontosítani. Meg kell tanulniuk a tapintatot, a diplomatikus módszereket, s felfedezni saját érzéseiket. A másokra való odafigyelést, azt, hogy a kommunikáció kétoldalú dolog, hagyniuk kell mást is szóhoz jutni!

Kíváncsi vagy rá, mit tartogat neked a június a szívügyek, az anyagiak és az egészség terén? Akkor olvass tovább, jönnek a havi horoszkópok!

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!