Hirdetés

A legszebb téli fotósorozat: Hópelyhek, ahogy még sosem láttad őket

Mi imádjuk a telet, főleg ilyenkor, amikor egy kiadós hóesés után minden fehérbe öltözik. Ha te is ezen az állásponton vagy, akkor biztosak vagyunk benne, hogy ez után a cikk után még nagyobb rajongó leszel! Egy orosz fotós, Alexey Kljatov képeit mutatjuk meg, aki elhatározta, hogy hópelyheket fog fényképezni. Bizony. A leggyönyörűbb téli fotósorozat következik, amit valaha láttunk!

Szóval így néznek ki a hópelyhek!

Kljatov házilag barkácsolta össze azt a fényképezőgépet, amivel ezeket a csodálatos fotókat készítette. Amikor sűrűn esett a hó, az ablakpárkányra kirakott egy üveglapot; a már meglévő gépének hatszoros nagyítású objektívére rászerelt egy másik lencsét, aztán automatikusan levakuzta az üvegablakot. A hihetetlenül részletes makrofotók egy olyan oldalát mutatják meg a hideg, barátságtalan időnek, amit nagyon nehéz lencsevégre kapni. Kljatov munkái többek között a DailyMail, a The Week, az Esquire, a Liberation és más lapok hasábjain is megjelentek.

A hópehely egyébként a jégkristályok összeállásából keletkezik; egy ilyen kis téli csoda úgy tud létrejönni, hogy mikroszkópikus szuperhideg vízcseppek keletkeznek a felhőkben, majd megfagynak. Bár többféle méretűek, formájúak és mintázatúak lehetnek, mindegyikben megjelenik a jégkristályuk szabályos hatszögalakzata, ami egy hatágú csillaghoz hasonlít. Igaz a mondás, hogy nincs két egyforma hópehely: eléggé valószínűtlen, hogy a különböző környezeti hatások által formált hókristályok ugyanolyan alakzatban jelenjenek meg. A színük egyébként - mint azt mindenki tudja - fehér, a megfagyott víz kristályos szerkezetének fényvisszaverő hatása miatt.

Még több képért kattints a második oldalra!

Fotók: demilked.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!