Lifestyle

Ezzel a filléres trükkel mindig zsírmentes és ragyogó lehet a sütőd - És még vegyszerekre sincs szükség

A sütő takarítása sokunknál a legmostohább háztartási feladatok közé tartozik. Az ecet és a szódabikarbóna azonban ebben is a segítségünkre lehet.

Fontos lenne a rendszeresség

Bár a sütő az egyik legtöbbet használt háztartási eszközünk, az isteni sültek, raguk és sütemények bizony nyomot hagynak. Mint mindenben, úgy itt is a rendszeres karbantartás lenne célravezető - ha nem szeretnénk időről időről förtelmes, odaszáradt zsírfoltokkal szembesülni, sütőnket legalább hetente egyszer át kellene takarítanunk.

A rengeteg házimunka és egyéb kötelezettség mellett azonban a heti sütő takarítás minden bizonnyal sokunknál az utolsó utáni helyre szorul, melynek következtében az odaégett szennyeződések egyre nagyobb teret foglalnak el a sütő belsejében és egyre fáradságosabb munkával lehet csak megszabadulni tőlük.

A finom ételek bizony nyomot hagynak sütőnk belsejében

Arról nem is beszélve, hogy a boltokban kapható sütőtisztító szerek rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak - inkább ne is gondoljunk bele abba, hogy a takarítást követő sütésnél ezek a vegyszermaradványok az éppen készülő ételben végzik.

Létezik azonban egy egyszerű, filléres és vegyszermentes módszer, melynek segítségével könnyedén tisztává varázsolhatjuk sütőnket és még csak megszakadnunk sem kell tőle.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Kos maximálisan élvezi az univerzum támogatását a héten. Heti horoszkóp.
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.