Ezzel a filléres trükkel mindig zsírmentes és ragyogó lehet a sütőd - És még vegyszerekre sincs szükség
A sütő takarítása sokunknál a legmostohább háztartási feladatok közé tartozik. Az ecet és a szódabikarbóna azonban ebben is a segítségünkre lehet.
Fontos lenne a rendszeresség
Bár a sütő az egyik legtöbbet használt háztartási eszközünk, az isteni sültek, raguk és sütemények bizony nyomot hagynak. Mint mindenben, úgy itt is a rendszeres karbantartás lenne célravezető - ha nem szeretnénk időről időről förtelmes, odaszáradt zsírfoltokkal szembesülni, sütőnket legalább hetente egyszer át kellene takarítanunk.
A rengeteg házimunka és egyéb kötelezettség mellett azonban a heti sütő takarítás minden bizonnyal sokunknál az utolsó utáni helyre szorul, melynek következtében az odaégett szennyeződések egyre nagyobb teret foglalnak el a sütő belsejében és egyre fáradságosabb munkával lehet csak megszabadulni tőlük.
Arról nem is beszélve, hogy a boltokban kapható sütőtisztító szerek rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak - inkább ne is gondoljunk bele abba, hogy a takarítást követő sütésnél ezek a vegyszermaradványok az éppen készülő ételben végzik.
Létezik azonban egy egyszerű, filléres és vegyszermentes módszer, melynek segítségével könnyedén tisztává varázsolhatjuk sütőnket és még csak megszakadnunk sem kell tőle.
Cikkünk folytatódik, lapozz!