Hatalmas átverés, mégis megvesszük: ebből készül valójában a bébirépa

Kicsi, élénk narancssárga, tökéletesen sima felületű és csábítóan ropogós – a bébirépa első pillantásra úgy tűnhet, mint a legegészségesebb és legpraktikusabb snack a világon. De ez nem feltétlenül igaz.
Mitől lesz bébi a répa?
Sok szülő dob egy zacskóval a bevásárlókosárba, hogy valami „természeteset” adjon a gyerekének, sokan nassolnivalóként tartják az irodai fiókban, mások salátába kockázzák, hogy feldobják az ebédjüket. A csomagolás alapján pedig azt hihetnénk, ezek a kis répák úgy nőnek, ahogy a természet megalkotta őket – aprón, hibátlanul, és készen arra, hogy csak leöblítsük és elropogtassuk. De a valóság ennél sokkal kevésbé organikus, és sokkal inkább ipari. A „bébirépa” ugyanis nem egy különleges répafajta. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készül, lapozd fel a galériát!
Leadfotó: 123RF