Lifestyle

Soha többé ne dobd ki a használt mosogatószivacsot: a kertben is hasznát veheted, hihetetlen, mit tesz majd a növényeiddel!

Bár sokan egyből kihajítják a szemetesbe a mosogatószivacsot, ha az már agyon van használva, és nem alkalmas többé az edények megfelelő tisztításához és súrolásához, egy kertész most mégis azt javasolja, hogy ne dobjuk ki a szivacsot, mert aranyat ér növényeink szempontjából.

Kerti trükk, amit neked is ismerned kell!

A mosogatószivacsról szó szerint mindenkinek csak a mosogatás jut eszébe, de persze sok háziasszony tisztában van azzal, hogy a szivacs "dörzsis" fele milyen jól jöhet a takarításnál is, mikor egyes felületek sikálásáról, súrolásáról van szó. Van azonban még egy terület, egy hely a konyhán és a lakáson kívül, ahol hasznát vehetjük a mosogatószivacsnak, ez pedig nem más, mint a kert, pontosabban a növénygondozás. A használt szivacs kedvenc kaspós virágaink, szobanövényeink esetében ugyanis aranyat érhet egy kertész szerint, aki videójában azt is elárulta, hogyan hasznosíthatjuk pontosan a mosogatószivacsot a zöld élőlények esetében - galériánkban olvashatod a részleteket!

Első lépésként fertőtleníteni kell a szivacsot: áztassuk egy órán át mosogatószeres/szappanos vízben, majd alaposan öblítsük ki belőle a vegyszert, aztán jöhet az olló, melynek segítségével vágjuk apró kockákra a szivacsot úgy, hogy a "dörzsis" felét előtte eltávolítjuk, arra ugyanis nem lesz szükségünk.
Kattints a további képekért!

A gouda sajtot sokan szeretik, de kevesen tudják, hogy a finom csemege nemcsak ízletes, hanem számos jótékony egészségügyi hatása is van.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.