A hasi fogyás 3 egyszerű titka - Aki nem tudja, egy dekát sem ad le

Fogadjunk, hogy ezekről fogalmad sem volt.

A hasi fogyás 3 egyszerű titka

Pocak. A legkényesebb terület, ahonnan minden nő el akarja tüntetni a fránya zsírpárnákat. Mivel ennyire körülményes részről van szó, megosztunk veletek 3 titkot, amit sok lapos hasra vágyó nem tud - pedig ezek nélkül az információk nélkül nem fognak egy dekát sem leadni.

1. A stressz árt

Ha sokat stresszelsz, diétázhatsz és sportolhatsz bármennyit, a hasadon csücsülő felesleg nem fog eltűnni. Egy stresszes időszak során a szervezeted kortizolt termel, aminek feladata, hogy segítsen az idegességre adott reakcióban. Bár állandóan jelen van, mennyisége akkor nő meg igazán, ha ideges vagy. Amikor a szervezet kibocsátja a kortizolt, az elkezdi lebontani az izomban található fehérjéket és ezáltal aminosavakat szabadít fel - így aktivizálja az összes rendelkezésre álló energiaforrást.

A jogagrubedli.hu szerint az aminosavak ezután a májba kerülnek, ahol glükózzá alakulnak, amit a szervezet mint energiaforrást használhat fel. Ez a folyamat megemeli a vércukorszintet, ami által az agynak elegendő glükóz áll rendelkezésére, mint energiaforrás. Ugyanebben az időben a szervezet többi szövete a hormon hatására csökkenti a glükóz felhasználását. A kortizol működésének eredménye, hogy megemelkedik a zsírsavak zsírsejtekből való kibocsátása, ami a zsír felhalmozódásához, következésképpen hízáshoz vezet, ráadásul az étvágyat is megnöveli.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!