Lifestyle

Ha te is érzed ezeket, különleges vagy - Ilyenek az empaták

Az empata kifejezés nem egy újkeletű spiri divatszó, bár tény, hogy mostanában került be a köztudatba. Lehet, hogy te is empata vagy, csak nem tudsz róla?

Az empatákat egy szóval leginkább úgy lehetne leríni, hogy érzékenyek. Fogékonyak a rezgésekre és energiákra, érzik és átveszik más emberek, de akár helyek hangulatát is. Mély érzésűek, lelkükben megértőek, segítőkészek, és könnyen ráhangolódnak a másik emberre. Több ez annál, mint egyszerű empátia: az empaták nem tudják kontrollálni, mikor és mit engednek be és szó szerint maguk is átélik a másik ember érzelmeit.

Áldás és átok

Empatának lenni csodálatos, egyben néha nem egyszerű dolog. Bonyolult személyiségek, és mivel ösztönösen letapogatják és átérzik a másik embert, nehéz őket átverni. Válogatás nélkül vesznek át érzelmeket másoktól, ami mentálisan nagyon megterhelő lehet.

Ha te is tapasztalod magadon a következőket, akkor nagy valószínűséggel empata vagy, ezért, ha legközelebb valaki energiája lerántana, tudatosan le tudod földeni és visszarántani magadat. Figyeld magadat és az érzéseidet, és ha valahol vagy valaki társaságában hirtelen megrohan egy érzet, akkor próbáld letenni, és mondd azt, hogy ez nem a tiéd, szeretettel visszaadod a tulajdonosának.

Átveszed és átéled mások érzelmeit. Ahogy találkozol valakivel, egyből detektálod, milyen hangulatban van az illető. Hiába mondja a párod, hogy minden oké, mert te érzed, hogy nem. És nemcsak, hogy érzed, de vele együtt meg is éled ezt a saját lelkedben. Ha valami rossz történik bárkivel, mélyen megérint, és nehezen lépsz rajta túl.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?