Ha igaz rátok ez a 7 jel, teljesen rendben van a kapcsolatotok, még akkor is, ha nem így érzed!

Időnként mindenki elbizonytalanodhat a kapcsolatát illetően. Talán olyan jeleket tapasztal vagy legalábbis vél felfedezni, ami aggodalomra ad okot. Ám a pszichológusok szerint, amíg jelen van ez a 7 jel vagy legalábbis a többsége a kapcsolatban, nincs miért aggódni: minden rendben van köztetek.

Furcsának találhatjuk a kedvesünk egyik-másik reakcióját, viselkedését emiatt nyugtalanná válhatunk és aggódni kezdünk a kapcsolatunk miatt. Azt kérdezzük magunktól: Mi van, ha már nem szeret? Talán megunt?

De a pszichológusok szerint megnyugodhatsz mindaddig, amíg ezt a 7 jelet vagy legalábbis a többségét tapasztalod, mert ezek azt jelentik, nagyon is rendben van a kapcsolatotok:

1. Gyakran „Én” helyett „Mi” -t használtok

„Holnap dolgozunk.” „Most nem érünk rá.” „Szerelmesek vagyunk.” Ha gyakran hivatkoztok többes számban, az néha furcsa lehet mások számára. Csakhogy két emberre van szükség a párkapcsolathoz, és a pszichológia azt mondja: a „mi” használata konkretizálja azt a tényt, hogy te és partnered együtt vagytok, egymást erősítitek.

Egy tanulmány szerint azok a párok, akik a beszélgetések során gyakran használták az „én” névmást, megfigyelték, hogy egymástól eltávolodott és problémás kapcsolatban álltak. Másrészt a „mi” használata összekapcsolódott az empátiával és az alázattal. A többes számú névmások használata két emberre vonatkozik: egy párra, és nem két különálló emberre, akik a saját dolgukat végzik.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak