Lifestyle

Milyen tulajdonságokkal ruházzuk fel a kisfiunkat, ha a Dominik nevet választjuk neki? A grafológus válaszol

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A nyolcadik részben a Dominik nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Dominik - 1D, 1o, 1m, 2i, 1n, 1k

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A „D” betű két terület szimbólumát is hordozza: a szellemi megmérettetésre és a gyermekkori családra egyaránt utalhat. Aki a nyomtatott betűhöz hasonlóan írja „D” betűjét, az olvasottságot, tudományos érdeklődést jelez.

Az „o” betű Én-kép betű, melynek magassága a tulajdonos önértékelésének nagyságát jelzi. Szélessége arról árulkodik, hogy mennyire érzi jól magát a világban. Kerekítésük során bezárhatjuk,, vagy megnyitva hagyhatjuk attól függően, hogy zárkózottabb, vagy nyitottabb személyiségűek vagyunk. A jobb oldal felé nyitott oválok a nagyobb közösségek -, a bal oldal felé nyitottak a kisebb – pár fős – közösségek iránti nyitottságot jelzik.

Az „m” és „n” betűk kapcsolati betűk. Azt árulják el rajzolójukról, hogy inkább a kisebb, vagy inkább a nagyobb létszámú közösségek vonzzák. Az „m” és az”n” függőleges vonalainak (törzsvonalainak) egymástól való távolsága érdekes dolgokra világít rá: mindkét betű első törzsvonala az író személyt szimbolizálja. Megfigyelhetjük, hogy magasabbra írja-e ezt az első vonalat a többinél. Ha igen, akkor többre tartja magát a környezeténél; ha viszont nem, akkor a többieket értékeli jobbnak saját magánál.

Az „i” betű magassága rajzolójának önértékelését, önbecsülését, önmagához való viszonyát jelzi. A rajta lévő ékezet gondolkodásuk sebességére utal. A jobbra, szinte a következő betű fölé helyezett ékezet jelzi tulajdonosának átlagosnál gyorsabb gondolkodását. Amennyiben az „i” betű pontját a betűtengely vonalába rajzoljuk, úgy pontos, precíz gondolkodást tudhatunk magunkénak.

A „k” egy olyan munkabetűnk, amely azt jelzi, hogy tulajdonosa inkább a szellemi-, elméleti munkák területe felé mutat érdeklődést, vagy a gyakorlatiasabb, esetleg kézügyességet igénylő munkaterületek felé orientálódik.

Fotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.