Lifestyle

Több tízezer magyar nyugdíjas életét mentette meg ez az okoseszköz

A 65 éven felülieknek igényelhető Gondosóra szolgáltatás használata során több mint 16 ezer alkalommal értesítették a kontaktszemélyeket, hozzátartozókat, és közel 15 ezer órán keresztül beszéltek az ügyfelekkel a diszpécserközpont munkatársai.

"Biztonságot ad a nyugdíjasnak, nyugalmat a hozzátartozóknak"

Már több mint 600 ezren regisztráltak a Gondosóra szolgáltatásra, amelynek révén eddig több mint 10 ezer életet mentettek meg, és 200 ezer hétköznapi ügyben tudtak segíteni a diszpécserközpont munkatársai - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán.

Nyitrai Zsolt elmondta: a 65 éven felülieknek igényelhető Gondosóra szolgáltatás használata során több mint 16 ezer alkalommal értesítették a kontaktszemélyeket, hozzátartozókat, és közel 15 ezer órán keresztül beszéltek az ügyfelekkel a diszpécserközpont munkatársai.

A főtanácsadó jelezte, továbbra is a 106 éves Gizi néni a Gondosóra legidősebb felhasználója, akinek jó egészséget kívánt.

Nyitrai Zsolt videóbejegyzésében arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon, mert a Gondosóra "biztonságot ad a nyugdíjasnak és nyugalmat a hozzátartozóknak. Segítséget jelent egy gombnyomással" - írja az MTI.

A magyar kormány már régóta elindította ezt a programot, de sokan még mindig nem ismerik. Pedig ingyen juthat hozzá minden 65 év felüli ehhez a technikai eszközhöz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Lifestyle
Sztárok
Priscilla Presley nemrég régi emlékeket idézett fel, és őszintén mesélt arról, milyen is volt igazán együtt élni Elvis Presleyvel a memphisi Gracelandben.
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...