Lifestyle

Ma jár le a határidő: ha nem cselekszel, törölhetik a Gmail-fiókodat

Ahogy májusban már előzetesen bejelentette, a Google december elsejével megkezdi az inaktív Gmail-fiókok törlését.

Vége a "türelmi időszaknak"

A cég három évvel ezelőtt még csupán arra figyelmeztette a Gmail felhasználóit, hogy törlésre kerül azon fiókok tartalma, melyeket legalább két évig nem használnak. Mostranra azonban változott a helyzet: az intézkedés ezentúl kiterjed a teljes fiókokra. Mindennek hátterében az a felismerés áll, hogy a huzamosabb időn keresztül nem használt Gmail-fiókok esetében jelentősen megnövekszik a kompromittálódás kockázata, miközben annak esélye csekély, hogy be legyen állítva hozzájuk a kétlépcsős azonosítás.

Szintúgy veszélyt rejt magában, ha a fiókokhoz már használt jelszavakat rendelnek, mivel így a támadók könnyebben találnak rést rajta, és spameléshez vagy akár személyazonosság-lopáshoz is használhatják.
Kattints a további képekért!

A Facebook atyja, Mark Zuckerbeg egy közleményben adta ki a legfrissebb információkat a fizetős Facebookról és Instagramról.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.