Legjobb házi praktikák: ezekkel a hétköznapi anyagokkal lesz hatékony és vegyszermentes a folttisztítás

Bizonyára mindnyájan találkoztunk már olyan makacs foltokkal, melyekről azt gondoltuk, lehetetlen őket eltávolítani. Íme néhány házi praktika, melyeket szintén érdemes kipróbálni, mielőtt tízezreket költenénk különféle méregdrága csodaszerekre.

Ecet

Az ecet mindenféle tisztítószernél alkalmasabb, ha foltokról van szó. Ruháinkból gyorsan és hatékonyan tünteti el a csokoládé- és kávéfoltot, emellett lágyítja és élénkíti is ruháinkat. A konyhában és a fürdőszobában kitűnően alkalmas eldugult lefolyó esetén, valamint vízkő eltávolítására is. Az ecetnek ablakmosáskor is nagy hasznát vehetjük, ha az öblítővízbe keverjük, kiváló segítség ugyanis az üvegen lévő zsíros szennyeződések eltüntetésében.

Tej

A tej egyik legnagyobb erénye, hogy ruháinkból, a kárpitból és a szőnyegből rendkívül hatékonyan tünteti el a makacs borfoltot. Nem kell mást tennünk, forraljunk egy kevés tejet, öntsük a foltra, majd miután az felszívta, meleg vízzel öblítsük ki. A folt eltűnik, ruháink, szőnyegünk színe azonban garantáltan a régi marad. A borfolt eltávolítása mellett a tej kitűnően alkalmas tintafolt esetén, cipők és táskák tisztítására, valamint bútor és parketta ápolására is.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2