A séf bemutatja a legjobb trükköt: ha így hámozod a fokhagymát, pillanatok alatt megvagy vele

A fokhagyma pucolása sokszor aprólékos, időigényes feladat, de szerencsére létezik egy egyszerű trükk, amivel pillanatok alatt megszabadulhatunk a héjtól – ráadásul a folyamat szinte gyerekjáték!
Számos jótékony tulajdonság
A fokhagyma az egyik legsokoldalúbb és legősibb alapanyag, amely nemcsak ízben gazdagítja ételeinket, de az egészségünkre is pozitív hatással van. Már évszázadok óta használják különféle kultúrák konyháiban – a mediterrán fogásoktól kezdve az ázsiai különlegességekig szinte mindenhol megtalálható. Levesek, pörköltek, sültek, tészták, salátaöntetek, mártogatósok – csak néhány példa arra, mennyi mindenhez illik tökéletesen a fokhagyma. Különösen jól harmonizál paradicsomos alapú szószokkal, húsételekkel, de még egy egyszerű pirítósra kenve is ínycsiklandó élményt nyújt. Az ízek mellett azonban érdemes megemlíteni a fokhagyma egészségre gyakorolt jótékony hatásait is. Természetes antibiotikumként ismert, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Antioxidánsokat is tartalmaz, melyek segítenek a sejtek öregedésének lassításában és a gyulladások csökkentésében. Egyes kutatások szerint a rendszeres fokhagymafogyasztás hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, sőt, még a daganatos betegségek kockázatát is csökkentheti. A fokhagyma tehát nemcsak egy fűszer, hanem egy igazi kincs a konyhában, viszont az tény, hogy a pucolása elég bosszantó tud lenni – hacsak nem vetjük be a sztárséf zseniális praktikáját!