Fogyj csalánteával - Hasznos tudnivalók

A gyógynövények mindig is sok hasznos tulajdonsággal bírtak a történelem kezdete óta. Voltak, amik fertőtlenítésre, amik gyulladáscsökkentésre, vagy például bőrnyugtatónak voltak alkalmazhatóak. Ma már számos hatóanyagát ismerjük a különböző gyógynövényeknek, és tudjuk, mit mire használjunk. A csalán például rendkívül jó fogyasztószer lehet.

Tulajdonságai

A csalánról köztudott, hogy vérbőségfokozó. Amint hozzáérünk szúró, égető érzésünk támad, ami viszketéssel és kiütéssel is párosulhat. Régen kígyóméreg kimarására is használták. A néphiedelem szerint az ízületi gyulladásos végtagot csalánnal kell ostorozni.

Fogyókúrázóknak ajánlott

A csalán rendkívül jó immunerősítő, vízhajtó, méregtelenítő és zsírégető. Ezek miatt játszik fontos szerepet a szépségápolásban, mivel igen hatékonyan veszi fel a harcot – természetesen a megfelelő táplálkozás mellett – a zsírpárnákkal. Mivel a méreganyagok gátolják a szervezet energia áramlását és egészséges fejlődését, a csalántea fogyasztásával távozó mérgek egyúttal a lerakódott káros anyagoktól is elkezdenek megszabadítani.

Fotó: freegreatpicture.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!