Lifestyle

Fogyasztáscsökkentő tippek, hogy te is profiként spórolj az üzemanyaggal

Rekordokat döntöget az üzemanyag ára, így összeszedtünk néhány egyszerű trükköt, aminek használatával belőled is okossofőr válhat és a lehető leggazdaságosabban használhatod ki a teletankolt autódat.

Kíméletes vezetési stílusok

Az elmúlt hetekben attól volt hangos a sajtó, hogy az üzemanyag árak folyamatosan döntögetik a rekordokat, a benzin és és gázolaj literenkénti átlagára is a lélektani 500 forint fölé kúszott. A drágulás azért is érintette érzékenyen az autósokat, mert a koronavírus-járvány elején, 2020 márciusában a benzin ára 300 forint körül volt. November 15-től a kormány 480 forintban maximálta a benzin és a dízel üzemanyagok árát, így azóta kicsivel olcsóbban tankolhatunk, de még így is elképesztően sokba kerül egy látogatás a benzinkútra, ezért az autoszektor.hu összeszedett 10 trükköt, aminek betartásával a legkisebb üzemanyag-fogyasztás mellett tudunk autózni. Az energiahatékony, környezettudatos vezetési stílus nemcsak jelentősen csökkentheti a kocsi üzemanyag-fogyasztását, hanem kevesebb környezeti terhelést is jelent.

Lapozz a tippekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Varga Miklós fia, Szabolcs szerelmes, ám nincsenek könnyű helyzetben barátnőjével, aki jelenleg egy óceánjáró hajón dolgozik táncosként – árulta el az ifjú énekes a Duna műsorában.
Sztárok
13 éve nincs köztünk Bujtor István: a legendás színész 2009-ben egy szerető feleséget, valamint két gyermeket hagyott hátra – fia, Balázs ma már 47 éves, és az évek múlásával egyre jobban hasonlít...
Sztárok
Egy királyi szakértő azt állítja, nem valószínű, hogy Vilmos és Harry valaha is kibékülnek egymással, a trónörökösnek ugyanis mélyebbek a sebei, mint azt bárki is gondolná.