Turbó üzemmódba kapcsol az anyagcseréd, ha ezeket eszed - 6 finom téli étel úszógumi ellen

Télen nem sok embernek van kedve a súlyával foglakozni. Hideg van, sár van, sötét van, így senki nem vágyik a sovány csirkemellre vagy az üres salátára, csokit, kakaót és süteményt viszont annál többen majszol(ná)nak. Hidd el, ebben a barátságtalan évszakban is lehet fogyózni, hiszen vannak kifejezetten téli zsírégető csemegék, amik ráadásul még finomak is. Mutatjuk őket!

1. Étcsokoládé

A hideg, fázós estéken nincs jobb, mint bekapni egy kocka étcsokoládét, amiben koffein és katekin is van: mindkét összetevő felpörgeti az anyagcserét. Előbbi képes fokozni a testünkben a hő előállítását, aminek köszönhetően több zsír ég el; utóbbi pedig egy antioxidáns, ami nem csak az emésztést könnyíti meg, hanem a rossz koleszterin (LDL) szintjét is csökkenti. Az étcsokoládéból az a legjobb, amiben kevés cukor és kalória, ám annál több kakaó van.

2. Édesburgonya

Az édesburgonya tele van rosttal, vagyis hosszantartó teltségérzettel ajándékozza meg a keserű sorsú diétázót – úgy, hogy közben kalóriákat is éget, hiszen felgyorsítja az emésztést. Mindennek a tetejébe még egy olyan hormont is tartalmaz, ami szabályozza a vércukor szintjét.

3. Fahéj

Ha valami, hát akkor a fahéj kifejezetten téli fűszer: isteni aromát ad szinte bárminek, amire rátesszük. Gyorsítja a zsírégetést, javítja az emésztést, sőt, a vírusok ellen is hatásos. Segítségével a vércukor szintje lassan emelkedik meg, így elejét veszi az éhségrohamok kialakulásának, vagyis a pluszkilók megjelenésének.

Fotó: defensenutrition.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!