A beavatkozást követő klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a bodzalevet fogyasztó résztvevőknél jelentősen megnőtt a jótékony bélbaktériumok, köztük a firmicutes és az aktinobaktériumok mennyisége, emellett csökkent a káros baktériumok, például a bakteroidták mennyisége. A bodza mindemellett az anyagcsere javulását is eredményezte. Az eredmények azt mutatták, hogy a bodzalé átlagosan 24%-kal csökkentette a résztvevők vércukorszintjét, ami azt jelzi, hogy a szénhidrátfogyasztást követően jelentősen javult a cukorfeldolgozó képesség. Az eredmények az inzulinszint 9%-os csökkenését is mutatták.
4/6
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
A beavatkozást követő klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a bodzalevet fogyasztó résztvevőknél jelentősen megnőtt a jótékony bélbaktériumok, köztük a firmicutes és az aktinobaktériumok mennyisége, emellett csökkent a káros baktériumok, például a bakteroidták mennyisége. A bodza mindemellett az anyagcsere javulását is eredményezte. Az eredmények azt mutatták, hogy a bodzalé átlagosan 24%-kal csökkentette a résztvevők vércukorszintjét, ami azt jelzi, hogy a szénhidrátfogyasztást követően jelentősen javult a cukorfeldolgozó képesség. Az eredmények az inzulinszint 9%-os csökkenését is mutatták.