Lifestyle

Fogva tartotta tagjait egy szekta: Jézus eljövetelét várták, de végül a rendőrség jött

Egy szekta által fogva tartott embereket szabadított ki a rendőrség.

Jézusra vártak a megvezetett szektatagok

Egy pünkösdista szekta által fogva tartott 77 embert – köztük gyerekeket – szabadított ki a nigériai rendőrség az ország délnyugati részén lévő Ondo állam azonos nevű városában.

A hatóságok feltételezése szerint közülük egyesek már hónapok óta lehettek a templomban bezárva. Az MTI szerint a szektavezetők azt mondták nekik, hogy Jézus Krisztus idén másodszor is le fog szállni a Földre a mennyekből, amit pedig ott kell megvárniuk.

A rendőrség úgy szerzett tudomást az emberrablásról, hogy egy anya feljelentést tett eltűnt gyerekeiről, és elmondta: gyanúja szerint a templomban vannak bezárva. A rendőrök 43 nagykorút, nyolc tizenévest és 26 kisgyereket találtak bent. A hatóságok tömeges emberrablás gyanújával nyomoznak az ügyben. A szekta vezetőjét és helyettesét letartóztatták.

Nigéria, terrortámadás kereszténység halálos áldozatok vallás

Forrás: MTI/AP/Sunday Alamba

Nigériában számos veszély leselkedik a lakosokra. Amellett, hogy az ország lakosságának mintegy fele muszlim – jelen van az országban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet –, a másik fele pedig keresztény, tömegesen rabolnak el iskolásokat váltságdíj reményében. Mindenféle ideológiai kötődés nélkül, a megélhetési gondok miatt pedig ellentétben állnak egymással a földművesek és állattartók. Ezenkívül pedig még vannak fegyveres szakadár törekvések is.

Dagesztán miniszterelnökének fia meggyilkolta 21 éves barátnőjét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Méltó módon ünnepelte meg Renaissance című filmjének londoni premierjét Beyoncé: a világhírű díva emlékezetes kreációt öltött magára, melyben minden tekintetet magára vonzott.
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.