A természet ihletet ad: így szervezz húsmentes és fenntartható kerti partit

Nyáron nincs is jobb kikapcsolódás egy kellemes kerti partinál, amikor összehívhatjuk a családot, barátokat. Ám ahányan vagyunk, annyi félék, a különböző étel intoleranciával küzdők, vagy speciális étrendet tartók esetében közel sem olyan egyszerű a menü összeállítása. Ebben próbálunk most egy kicsit segíteni.

Gondolj a vendégekre és a környezetre

A sütés, grillezés, nyári szülinapi alkalmak szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy jól érezhessük magunkat, és pár órára kiszakadhassunk a mindennapi rutinból. Azonban, ha nekünk kell mindezt megszervezni, bizony komoly előkészületekre lehet szükség. Ez kiemelten fontos lehet akkor, ha olyan vendégeket várunk, akik például húsmentes, vagy vegán étrendet követnek. Számukra készülhetünk szezonális zöldségekkel, amikből igazán finom ínyencségeket lehet összeállítani pillanatok alatt, de szerencsére számos más ízletes növényi alapú készétel is rendelkezésünkre áll már.

Ha mi magunk egyébként fogyasztunk is húst, a vegetáriánus vagy vegán vendégek biztosan értékelni fogják a figyelmességünket, de az sem tragédia, ha egy-egy alkalommal gondolunk a fenntarthatóságra is, és a Földnek is jót teszünk azzal, hogy néha a magunk számára is beiktatunk húsmentes napokat. Ha viszont semmiképp sem szeretnénk lemondani a húsfogyasztásról, akkor is vásárolhatunk egy fokkal tudatosabban: használjunk ökológiai gazdálkodásokból származó alapanyagokat, a műanyag étkészletek helyett pedig válasszunk inkább többször használatos evőeszközöket.

A dm Online Shopban mindent megtalálunk, amikre ezeken az eseményeken csak szükségünk lehet!

dmBio vegán rudacska tofuból és búzafehérjéből, 250 g A tofuból és búzafehérjéből készült dmBio vegán rudacska valódi grillélményt nyújt, ízletes húsmentes alternatíva a hagyományos grillkolbász helyett.
Kattints a további képekért!

Oldalak