Lifestyle

FemCoach: Az úthengert Te vezeted, bármikor kiszállhatsz belőle

Imádom azt a szabadság érzést, amivel elhiszem és érzem, hogy bármit megvalósíthatok, elérhetek, bármi az enyém lehet! Aki már egyszer is megengedte elméjének a szabadság gondolatát, azt tudja, miről beszélek. Ez az egyszerű, bármikor, bárki rendelkezésre álló gondolat képes elvezetni és átélni a megbocsátás, boldogság, határtalanság, önbizalom, tolerancia, hit érzését, miközben lehetőségek millióit képes elhozni életünkbe. Pedig ez, csak egy egyszerű gondolat.

FemCoach - Dr. Sinkó Erika

Minden reggel azért kelek fel és ugrok ki vidáman és energikusan az ágyból, mert mélyen hiszek abban, amit csinálok. Hiszek abban, hogy az a nézőpont, ahonnan éppen nézzük magunkat vagy a világot, igenis számít! Hiszek abban, hogy tudunk változni, és a változás sokszor rajtunk múlik. Ez a perspektíva az, ahonnan el lehet mozdulni gyakorlatilag bármerre. A határ pedig csakis tőlünk, a mi gondolkodásunktól függ.

Szakértőnk: Dr. Sinkó Erika, coach

Szabadság szemben a mindennapi rutinnal

A szabadság nem más, mint a gondolkodás szabadsága, mely görcseink és megszokásaink elengedésével kezdődik. Erre leginkább akkor van szükségünk, amikor a mindennapok rohanásában hajlamosak vagyunk inkább falakat és börtönt állítani magunknak. Reggel felkelünk, futjuk a mindennapi köreinket. Idegesen készülünk a napra, megszokott rutin és zsörtölődés közepette útnak indítjuk a családot és magunkat. A hangszín, a tempó, ami a reggelek ritmusát adja, egy idő után ugyanolyan hatásfokkal dolgozik – sehogy. Megszokássá válik minden, miközben eltűnik a napunkat tápláló pozitív energiánk.

Aztán pár perc múlva már feszülve és feszengve megyünk munkahelyünk felé észben tartva mindent, amit fontosnak gondolunk. Előre és hangosan ketyeg fejünkben a családi logisztika, munkahelyi határidők, feladatok, tervek, elvárások, konfliktusok, meg nem értések, felesleges harcok, háborúk. Napközben tovább építjük és szépítjük cellánkat a barátok, ex-barátok, kollégák, szomszédok… életének figyelésével, elemzésével és az ezekkel “jegyben járó” felesleges pletykákkal… Szidjuk a minket nem boldoggá tevő férjünket, párunkat és elmarasztaljuk a mindig, valaki másnál kopogtató lehetőségeket.

Miután kidolgoztuk, kidühöngtük, és pletykáltuk magunkat kicsavartan kullogunk haza és folytatjuk a panaszkodást az úthengerről, ami nap folyamán többször átment rajtunk, a kibírhatatlan főnökeinkről és kollégáinkról, akik soha nem támogatnak és értenek meg minket, a részünkké vált időhiányról, ami soha semmit nem enged meg nekünk...

Akkor most újból: a szabadság nem más, mint a gondolkodás szabadsága, mely görcseink és megszokásaink elengedésével kezdődik.

Fiatal nő mező szabadság elengedés coach ég

Hogyan tovább gondolati szabadság?

Vagyis a gondolati szabadság mindig nyitva áll előtted, még ebben a pillanatban is! Ahhoz, hogy Te is kipróbáld ezeket, álljon itt néhány konkrétum arra, hogyan engedd be életedbe. Van, amivel már biztos, hogy találkoztál, és lehet, hogy egy-egy újdonságként hat, azonban a legfontosabb kérdés az, hogy Te melyiket fogod ettől a pillanattól kipróbálni, és használni:

  • Közhely, ám igaz: mindenre van időd, ha akarod. Az úthengert Te vezeted, bármikor kiszállhatsz belőle.
  • Az élet ahhoz rövid, hogy más életét figyeld! Mindig, minden döntést Te hozol meg, így dönthetsz úgy, kimaradsz a szaftos sztorizgatásokból.
  • Higgy magadban, keresd meg küldetésedet. Merj nagyot álmodni és gondolni magadról, ne engedj a manipulációknak.
  • A lehetőségek mindig jelen vannak. Tőled függ, hogy észreveszed és élsz-e velük. Csendesedj le, szabadulj meg a fejedben évek óta tomboló zajtól és figyelj! A kitartó tisztogatás után lavina szerűen jönnek a lehetőségek.
  • Saját boldogságodért csak Te felelsz! A boldogság nem cél, hanem eredmény, mégpedig annak az eredménye, ahogyan éled az életed. Rendszerezd gondolataidat, szedd össze eddigi tapasztalataidat, pozitív öteleidet, terveidet.
  • Fogadd el, hogy konfliktusok, érdekkülönbségek mindig lesznek és nem biztos, hogy mindig neked van igazad. Nem baj, vagy hiba, ha másoknak más véleménye van. A toleranciával könnyen megtalálod, hogy egy másik álláspont, akár segíthet is téged az utadon!
  • Komfortzónád átlépése a legnagyobb változások és lehetőségek első foka, bátran lépj! Csináld másképp, mint szoktad, kezdd kis lépésekkel és élj át hatalmas változásokat.
  • Végül pedig reggel, felkelés után Te döntöd el, hogy szereted-e annyira magadat, hogy pár percre, teljes átéléssel arra gondolj, hogy bármit elérhetsz, megtehetsz és megszerezhetsz, amit csak akarsz, vagy inkább maradsz elméd ragadós börtönébe.

Tedd meg magadért!

Sokáig voltam hitetlen azzal a mondással kapcsolatban, hogy nem véletlenül találkozunk bizonyos emberekkel. Okkal van körülöttünk mindenki, sokszor tükröt tartva saját gondolkodásunkról, magatartásunkról. Azt is mondják, hogy néhányan hosszabb ideig maradnak velünk, ám a többség addig marad mellettünk, míg meg nem tanulunk általuk valamit. Miután elvégezték teendőiket kilépnek életünkből, hogy helyükre újabb emberek lépjenek azért, hogy további leckéket kapjunk magunkról.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.