Győrfi Pál: „Mindenkinek szüksége van hiteles női példaképekre” - Interjú

Az Országos Mentőszolgálat szóvívője a Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságának tagja idén.

Inspiráló Nők Díj 2019

Interjú Győrfi Pállal

Győrfi Pál mentőtiszt, mentálhigiénikus, PR-szakember, vagy ahogyan a legtöbben ismerjük, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A mindig vidám és hiteles médiaszemélyiség idén először csatlakozott a Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságának tagjai - Tóth Vera, Risztov Éva, Sajószegi Veronika és Stohl András - közé, akik kiválasztották kategóriánként azt a három jelöltet, akik bár fiatalok, tevékenységük már most inspiráló, példaértékű lehet mások számára. A jelöltek közül pedig az olvasók az online szavazás segítségével döntik el, ki kapja a díjat, amelyet egy nagyszabású rendezvényen vehetnek majd át a győztesek. A március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban, a bizottság tagjai szintén jelen lesznek. A nagy esemény előtt, a bizottság tagját kérdeztük, mit jelent számára a díjátadó által képviselt szellemiség és az inspiráció.

Hogyan fogadta a megkeresést, hogy a Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelölőbizottsága tagjai közé választotta Önt 2019-ben?

Amióta az eszemet tudom, a nők őszinte híve vagyok. Olyan szerencsém van az életemben, hogy mindig értékes nőkkel hozott össze a sors. A feleségem a világ egyik legcsodálatosabb nője, aki amellett, hogy három gyermek odaadó édesanyja, a munkahelyén is helytáll és vonzó nő maradt. A jelölőbizottságban betöltött szerep megtisztelő számomra, mert jó volt megismerni a különböző, női életutakat, ahol mindenki a maga helyén valami maradandót és értékeset teremtett a lényével.

Mennyire volt nehéz feladat kiválasztani a jelölteket?

Sosem egy hálás feladat ez, hiszen szűrnünk kell egy nagy halmazból, amiben egytől egyig csodálatos hölgyek voltak. A végső döntést szerencsére a publikum hozza meg, ami két szempontból is jó. Egyfelől a hétköznapi emberek választhatják ki a legszimpatikusabb jelöltet, másfelől, nem a biztosság felelőssége a döntés. Nagyon nehéz egyéni teljesítményeket összehasonlítani, hiszen ki-ki a saját életében inspiráló lehet. Sokszínű a csapat, igazságosan dönteni szinte lehetetlen lenne. Azzal vígasztaltam magam, hogy bárkire is esik majd a közönség választása, mindenképpen egy olyan példakép kerül majd a díjazottak közé, aki másokat is megérint és motivál. Jó lesz látni, hogy a siker milyen sokszínű lehet.

Melyik kategória a kedvence?

Nehéz lenne egyet kiemelni a hét különböző kategóriából, hiszen mindegyikben egy nemes, különleges ügy és ilyen tulajdonságú jelöltek vannak jelen. Ha mindenképpen választanom kéne, akkor a szakmámból adódó érzékenységem miatt A leginspirálóbb hétköznapi hős vagy A leginspirálóbb civil teljesítmény kategóriát mondanám. Mindkettőben nagyszerű hölgyekre lehet szavazni, akik közül bárki megkaphatná a díjat.

A gála legfontosabb hívószava az inspiráció. Mennyire tud ezzel a szóval azonosulni?

Mindig kellenek példaképek. Egy olyan világban élünk, ahol nagyon gyorsan változnak a dolgok körülöttünk. Az ember ösztönösen kapaszkodókat keres. Kapaszkodó lehet, hogy az ember milyen értékekben hisz. Vannak olyan értékek, amikről úgy tartjuk, időtállóak: a becsület, a tisztesség és a jóság, de ilyen a kitartás is. Ezeket nem árt újra és újra megerősíteni az emberekben. Nagyon jó, hogy élnek közöttünk olyan személyiségek, akik eszerint élnek és jelenlétük kapaszkodót jelenthet mások számára. Azt gondolom, ez a titka annak, miért olyan sikeres a Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj.

Mennyire jellemzőek az olyan pillanatok az életében, amikor a környezete azt jelzi vissza Önnek, hogy személyisége, az élethez való hozzáállása inspiráló?

Olyan szerencsém van, hogy nagyon sok ilyen visszajelzést kapok. A közelmúltban voltam egy egyetemi rendezvényen, ahol kommunikáció szakos hallgatókkal találkoztam. Többen úgy kezdték a beszélgetésüket, hogy én vagyok a példaképük, miattam jelentkezett erre a pályára és nagyon felnéz rám. Egy-két dolgot kérdeztek tőlem, én pedig örömmel osztottam meg velük a tapasztalatomat és a véleményemet. Nagyon jól eső érzés egy ilyen pillanat, ugyanakkor azt gondolom, hatalmas felelősség is példaképnek lenni. Bízom benne, hogy a média nem torzította el a rólam alkotott képüket, én csakis a valódi arcommal szeretnék példát mutatni.

Az Inspiráló Nők Díj idei jelölőbizottságának tagja Stohl András is, akivel a BORS készített interjút. Olvasd el itt!

Olvasóink online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre! Hogy a rengeteg szavazat közül végül ki kapta a legtöbbet kategóriánként, az a március 21-i Inspiráló Nők Estje gálán derül majd ki, a Várkert Bazárban.

Leadfotó: Borzi Vivien

Oldalak