Lifestyle

Dalpremier a csillagos ég alatt - varázslatos este a Svábhegyi Csillagvizsgálónál

A Svábhegyi Csillagvizsgáló idén áprilistól rendszeresen megnyitja a végtelen csodával teli csillagos égboltot az érdeklődők előtt. A Csillagkapu eseménysorozat alkalmával a 8 holdas ősfás terület összes csillagászati programhelyszíne szabadon, saját tempóban bejárható.

Két sztár egy este alatt

Nem volt ez másként múlt szombaton sem, amikor két sztárja is akadt az estének. Az oppozícióba került Szaturnusz bolygó, ami szembenálláskor kerül a legközelebb a Földhöz, így ilyenkor látszik a legnagyobbnak és legfényesebbnek. Másrészt, mire teljes sötétségbe borult az égbolt, az ikonikus kupolaóriás alatt a „Galaxis” dalpremiernek is tanúi lehetettek az érdeklődők.

„A csillagászat az a reál tudomány, ami folyamatosan lenyűgöz és néhány dolgot még értek is belőle! Első saját dalomat is a galaxis ihlette, és volt egy álmom, hogy az obszervatórium kupolája alatt játszom el először élőben a közönségnek.” - Felysa

Így váljon valóra minden álmunk!

Felysa az ötven feletti nők elképesztően inspiráló generációjának egyik úttörője itthon. Tegyük hozzá, benne is az az inspiráló, ahogyan az élethez nyúl. A producer-énekesnő a pandémia árnyékában határozta el, hogy egy időre búcsút int a zenekari formációnak, zongoraleckéket vesz és szóló műsorral tér vissza. Másfél évvel később már önálló estet adott, ezen a nyáron pedig 6 egymást követő „live session” videóklippel online is debütált. Felysa erős stílusérzékkel formálja repertoárját, amit a New Yorkban töltött 12 alatt szívott magába a jazz, soul-pop és motown hazájában.

Művészet és tudomány együttállása

Mivel Felysa élénken érdeklődik az univerzummal kapcsolatos kutatások iránt, eszmecserére hívta a roppant népszerű csillagászt, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatóját, Kiss Lászlót. A könnyűzenei ízelítő után a művészet és tudomány kapcsolatáról folytattak szórakoztató eszmecserét a lampionok fényénél – pontosan az égbolt ötödik legfényesebb csillaga, a Vega alatt, jegyezte meg Kiss.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bak elhúzódó panaszokat tapasztalhat, és nagy a veszélye a krónikus betegségek kialakulásának is. Íme, októberi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!