Felhők és eső - Ilyen időjárás várható a hosszú hétvégén

Az elmúlt napok télies időjárása ugyan befejeződött, de az előrejelzések szerint az előttünk álló hosszú hétvégén sem érkezik meg a valódi tavasz. Főleg csapadékos időre készülhetünk, így az ünnep alatt érdemes lesz az esernyőket magunknál tartani.

Péntek
Napközben az ország nagy részén számíthatunk esőre és záporra, az északi területeken kezdetben még havazás, havas eső, sőt akár ónos eső is előfordulhat. Egész nap mérsékelt lesz a légmozgás, a délutáni órákban +1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet, a déli területeken pár fokkal melegebb időre is számíthatunk.

Szombat
A hétvége első napján továbbra is főleg borult időre és sok esőre számíthatunk. Helyenként megerősödhet az északkeleti szél, de az eső ellenére enyhe időre készülhetünk. A legmagasabb délutáni hőmérséklet több felé +10 fok körül alakul majd. Csak az északi tájakon lehet ennél kicsit hűvösebb időre számítani.

Vasárnap
A hét utolsó napján is folytatódik a felhős és főleg csapadékos időjárás. Az ország délkeleti részein átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet. Az északi-északnyugati szél többfelé megerősödhet, de a szombati naphoz hasonlóan az ország nagy részén +10 fok valószínű. A déli tájakon akár ennél melegebb idő is előfordulhat.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!