Lifestyle

Nem árt, ha ezzel mindenki tisztában van: komoly szigorítások jönnek a Facebookra és az Instagramra

A Meta a fiatalkorú felhasználókat védené az új változtatások bevezetésével.

Fókuszban a 16 éven aluliak védelme

Jelentős szigorítások jönnek hamarosan a Facebookra és az Instagramra: a Meta a fiatalkorú felhasználók biztonságérzetét erősítené a változatásokkal - számolt be róla a HVG.hu. A lap hozzáteszi: a hatóságok és a kormányok egy ideje éles bírálatot fogalmaznak meg a Meta irányába, mivel az óriáscég szemlátomást nagyon keveset tesz a tizenéves fiatalok védelméért a legnépszerűbb közösségi médiás platformjain. Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a legújabb, a fiatalok védelmének előmozdítását célzó változtatások elegendők lesznek-e ahhoz, hogy elhalkuljanak a kritikus hangok, de a Meta saját közlése szerint úgy védené 16 éven aluli felhasználóit, hogy több, a felhasználói adatvédelemre vonatkozó beállítást alapértelmezettként kapcsol be. Sőt, azoknál, akik már használják a közösségi oldalakat, megjelenik egy olyan üzenet, mely arra sarkallja a fiatal felhasználókat, hogy használják is a szóban forgó beállításokat.

Fotó: 123rf

Lapozz, jönnek a további részletek!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.
Sztárok
Valószínűleg maga a hercegné sem számított arra, hogy idén egy asztalhoz ülhet majd az újdonsült királlyal és pereputtyával annyi év után.