Lifestyle

Ezzel a 3 perces szabállyal elnyerheted a gyermeked feltétlen bizalmát

Csupán 3 percet vesz el a napodból, de ezzel a módszerrel még a kezelhetetlennek tűnő gyerekekkel is könnyebb lesz idővel bánni!

Abszolút bizalom

Te mennyi időt töltesz a gyerekeddel munka után? Technikailag elegendő lenne összesen 30 perc arra, hogy főzz neki egy finom vacsorát, 15 perc arra, hogy felolvass neki egy könyvből, és 1 perc, hogy adj neki egy puszit, majd jó éjszakát kívánj. A szakértők szerint ezen időintervallumok között körülbelül 3 szabad perc van, amely a nap legfontosabb része lehet, sok szülő azonban ezt - legtöbbször - mégsem használja ki. Nataliya Sirotich pszichológus úgy véli, hogyha ezeket a perceket egy bizonyos szabály szerint hasznosan töltjük, akkor elnyerhetjük a gyermekünk abszolút bizalmát még akkor is, ha már tinédzser korú. Mutatjuk a szabályt, kattints a galériára!

A szabály szerint, amikor újra meg újra találkozol a gyermekeddel, akkor úgy kell neki örülnöd, mintha ezer éve nem láttad volna. Ez abban az esetben is igaz, amikor csak elszaladtál néhány percre a közeli boltba. Nagyon fontos, hogy ez a szeretgetés és öröm mindig ugyanolyan szintű legyen és minimum 3 percig tartson, hogy ölelgeted, megpuszilod, végül pedig megkérdezed tőle, hogy mi mindent csinált abban az időszakban, ameddig te távol voltál. A legfontosabb akkor betartani ezt a szabályt, amikor elhozod őt az óvodából, iskolából, vagy ha hazaérsz a munkából.
Kattints a további képekért!

Sokszor azt gondoljuk, hogy ezekkel jót cselekszünk, ám a szakértők szerint inkább az ellenkezőjét érjük el velük.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.