Lifestyle

Ezt a mondatot minden anyának használnia kellene

Néha a legegyszerűbb dolgokkal érhetjük el a legnagyobb hatást. Ezzel a szimpla mondattal pedig hosszú távon is jót teszel a gyerekeddel.

Egy édesanyára rengeteg teher és feladat nehezedik minden egyes nap. Gyereket nevelni, háztartást vezetni, karriert építeni, és persze, mindig észben tartani, hol vannak a gyerek cuccai. Mintha anyának fotografikus memóriája lenne. És igen, anya mindig mindent tud, és mindenre emlékszik, de mi lenne, ha nem kellene egyedül anyára támaszkodni?

Egy mondat, amitől minden más lesz

A neves ausztrál orvos, Dr Robyn Miller szerint létezik egy egyszerű mondat, amivel nemcsak az azonnali helyzetet oldjuk meg, hanem értékes leckét is tanítunk a gyereknek. Legközelebb, ha a kicsi rajtad keresi a sapkáját, vagy játékát, mondd ezt neki: Idézzük fel együtt.

Azzal, hogy azt mondod, idézzük fel együtt, arra kéred a gyereket, hogy végezze el a mentális munkát, kövesse vissza, merre járt, miközben arra bátorítod, hogy jobban figyeljen a dolgaira, valamint, hogy ne mindig másokra hagyatkozzon a mentális terhek viselésében. Így az ő felelőssége, hogy tudja, hol vannak a dolgai.
Kattints a további képekért!

Forrás: purewow.com
Leadfotó: Pixabay

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.