Lifestyle

Tudtad? Ezért nem találtak holttesteket a Titanic roncsai között

Hosszú éveken keresztül csak találgattak a kutatók, hogy vajon miért nem találtak egyetlen egy holttestet sem a Titanic, óceán mélyén fekvő roncsai között. Az elhunytak ruhái, ékszerei, kiegészítői mind-mind a hajóban hevernek, ám csontoknak nyoma sincs. Végre választ kaptunk erre a kérdésre, ami meglepő és szinte hihetetlen. Sejted, hogy mi lehet az oka? Íme!

Mi történhetett?

A hajó megtalálását dr. Robert Ballard jelentette be 1985-ben, amikor a roncsot két nagyobb darabban, 3821 méter mélyen felfedezték az Atlanti-óceán fenekén, 900 km-re Új-Fundland partjaitól. Az orr-rész viszonylag ép maradt, egyben ért az aljzatra, a hátulsó szegmens azonban süllyedés közben számos darabra hullott. A két rész egymástól körülbelül 600 méterre fekszik. Az áldozatok pontos száma vitatott, ugyanis a különböző szakértői csoportok és vizsgálóbizottságok eltérő adatokat szolgáltattak. Az amerikai kongresszusi vizsgálóbizottság szerint például ez a szám 1517, míg a britek vizsgálóbizottsága az 1490-es szám mellett foglalt állást, a Brit Kereskedelmi Kamara szerint pedig 1503 lehetett az elhunytak száma. A Titanic megtalálását követően a különböző nemzetiségű kincsvadászok többször fosztogatták a luxushajó maradványait. Próbálták ellopni a megmaradt értékeket, aranyórát, ékszereket, tányérokat, szobrokat. Az elhunytak közül sokan estek fogságba a hajó roncsaiba, ám őket soha nem találták meg, ám ruháik és személyes tárgyaik ott hevertek. Hogyan lehetséges ez? Mindjárt eláruljuk! A hajó jóvátehetetlenül pusztul, a természetes folyamatok következtében így előreláthatóan 40-100 év múlva teljesen eltűnik és az enyészetté válik. A megőrzésére az egyetlen lehetőség, hogy amit lehet, kimentsenek a hajóról, és védett körülmények között konzerválják. Sajnos a hajó teljes kiemelése lehetetlen, mivel süllyedéskor kettétört, és a hátsó része összeomlott.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az influencerek már évek óta meghódították Magyarországot is, fiatalok és bizony, felnőttek ezrei, százezrei rajonganak egyik-másik véleményvezérért.
Sztárok
Bogdán Blanka, aki több mint egy éve az Egyesült Államokban él, keveset bíz a képzeletre vérpezsdítő fotójával.
Lifestyle
Közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifa-csalót a Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - közölte a hivatal az MTI-vel...