Lifestyle

Pszichológiai kísérlet: aki kibírja ezt 21 napig, annak van esélye a boldogságra

Ahogy a mondás tartja, ahhoz, hogy megváltozzon az életed, pozitívan kell gondolkodnod és minden negatívumot el kell engedned. Könnyűnek hangzik, igaz? Vannak emberek, akiknek tényleg az, míg másoknak küzdeniük kell rendesen. Ha te is szeretnél változtatni, a gondolataidat egy kicsit kellemesebb mederbe terelni, akkor próbáld ki a következő pszichológiai kísérletet!

Ne panaszkodj 21 napig!

Will Bowen, a Panaszmentes világ című könyv szerzője, motivációs előadó azt javasolja, hordj egy lila karkötőt 21 napig anélkül, hogy bármiért is panaszkodnál (a lila szín jót tesz az agyadnak, hiszen oldja a stresszt és a frusztrációt). Ha mégis kicsúszik a szádon egy panasz, akkor rakd át a karkötőt a másik csuklódra és kezdd elölről a napok számolását. Egészen addig tégy így, amíg ki nem bírod a 21 napot panaszkodás nélkül, írja a Brightside.

Könnyűnek hangzik, pedig hihetetlenül nehéz, mert át kell formálnod hozzá a gondolkodásmódodat, a szemléleted, magadat. Csak akkor fogod sikeresen teljesíteni a kihívást, ha képes vagy megváltozni, képes vagy levetkőzni a negatív gúnyát és felölteni egy pozitívabb ruhát. Nem, nem leszel új ember 21 nap alatt, ahhoz sokkal több idő kell - de elindulsz egy jó úton, később pedig könnyebb lesz az átállás.

Klikk tovább, nincs vége a cikknek!

Fotó: juventudSucre

Oldalak

Lifestyle