Lifestyle

Ennek súlyos következményi lehetnek: A dánok szerint szándékos robbantás okozza a szivárgást az Északi Áramlat 2 gázvezetéken

Ha kiderül, hogy valaki szándékosan okozott robbanást a gázvezetéken, az kiengedheti a háborút Ukrajna határain túlra, egy ilyen cselekedetnek ugyanis nagyon súlyos következményei lehetnek.

Habzik a tenger

Egyértelműen szándékos cselekmények okozták az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetéken a szivárgást, amely nem lehetett baleset következménye - jelentette ki kedden este Mette Frederiksen dán miniszterelnök. "Mostanra a hatóságok egyértelműen úgy értékelik, hogy szándékos cselekményekről van szó. Nem baleset volt" - tette hozzá.

A dán vezető elmondta, hogy egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, ki okozhatta, viszont a történteket nem tekintik közvetlen katonai fenyegetésnek. Frederiksen szerint a károkat mindenképp robbanás okozta, ugyanis a 70-90 méter mélységben tátongó lyukak mérete nem keletkezhetett természetes módon.

Dán források szerint körülbelül 1 kilométer átmérőjű területen habzik a tenger, ahogy tör fel a rengeteg gáz.

A nyugati országok azt gondolják, hogy az Északi Áramlat 2 megrongálása mögött Oroszország áll, azonban ha ez bebizonyosodik, annak nagyon súlyos következményei lehetnek és a háború perspektíváit is nagyon megváltoztatja. Oroszország tagadja a vádakat és az ügy kivizsgálását kéri.

Forrás: Portfolio.hu Fotó: GettyImages

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Vészesen közeleg a határidő: ma, azaz május 21-e éjfélig tudod kiegészíteni, valamint elfogadni a NAV által elkészített szja-bevallási tervezetet. Ha mindezt mégis elmulasztanád, komoly...