Lifestyle

Még mindig megéri külföldi ingatlant venni

Világszerte kiemelkedik a tengerparti ingatlanbefektetések közül az észak-ciprusi piac, ahol tavaly egy év alatt 50-60 százalékos áremelkedés következett be részben a kiugróan erős kereslet miatt.

Denis Zincsenko a ciprusi ingatlanok ingatlanszakértője arról beszélt, hogy a kínálatukban szereplő stúdió, és több szobás apartman lakások átlag négyzetméter ára átszámítva még mindig csak 900.000 -1.100.000 forint körül mozog. Ezek az apartmanok, stúdiólakások modern, új építésű, közös medencével, játszótérrel, kerttel és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal ellátott lakóparkokban helyezkednek el és tényleg minden adott bennük, hogy egy kényelmesebb, mediterrán életstílusban éljen az ember.

Mint fogalmazott, Magyarországról is egyre több a vásárló: sokan ki is költöznek, de vannak, akik rövidebb vagy hosszabb távú befektetésként tekintenek az ottani lakásokra.

Denis Zincsenko, a ciprusiingatlanok.hu alapítója elmondta, rendkívül dinamikus fejlődésen megy keresztül az egész régió, de a 180 napos főszezonnal rendelkező Észak-Ciprus még ebből a mezőnyből is kiemelkedik.
„Észak-Cipruson még mindig kifejezetten kedvező fizetési feltételekkel lehet apartmanokat venni, a projektek pedig gombamód szaporodnak.” – fogalmazott.

Az ingatlanszakértő kérdésre válaszolva közölte, nemcsak a skandináv, a német vagy a francia vevők száma sokasodik, hanem a közép-kelet-európai piac is aktivizálódik, így a magyarok érdeklődését is felkeltette az utóbbi években ez a lehetőség.


Ennyit hozhat a konyhára az észak-ciprusi ingatlanbefektetés

Denis Zincsenko így folytatta: „Sokan saját célra vásárolnak apartmanokat, hogy adott esetben ki is költözzenek, míg mások inkább befektetésként tekintenek az ingatlanokra. Akik rövidebb távon gondolkoznak, azok a mostani hullámot meglovagolva, épülő projektekbe szállnak be, majd értékesítik tovább átadási ütemtől függően. Ebben az a jó befektetés, hogy ilyen esetben nem kell az apartman teljes összegét befizetni a részletfizetési konstrukciók miatt, a vásárló az eladáskor mégis keres a különbözeten. Vásárlóink közül sokan gondolkodnak a kiadásban is, sőt sokan vannak olyanok, akik kétlaki életet élnek és míg télen Cipruson laknak, nyáron kiadják az ingatlant.”

„Az elmúlt szűk öt évben óriási változások zajlottak le az észak-ciprusi ingatlanpiacon. Míg 2019-ben lehetett találni stúdiólakást 36 ezer angol fontért, ami a mai árfolyamon átszámítva 16 millió forintot jelent, ma alsó hangon 60 ezer fontot, körülbelül 27 millió forintot kell kifizetni egy ugyanolyan paraméterű ingatlanért.” – mondta.

Denis Zincsenko arról is beszélt, tavaly 50-60 százalékos áremelkedés következett be egy éven belül, ami példátlan.

Denis Zincsenko úgy látja, mivel a kereslet egyre nagyobb, az ingatlanárak sem fognak a közeljövőben lejjebb kúszni, és mivel ez a trend a bérleti díjakat is felfelé húzza, a befektetések megtérülése is biztosított lehet. Hozzátette ugyanakkor, ha valaki külföldön vásárolna ingatlant mindenképpen ajánlott szakértő segítségét igénybe venni, akinek van helyismerete, tisztában van a jogszabályokkal és földviszonyokkal, valamint van komoly tapasztalata az adás-vételeket illetően.

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egészséges és gyönyörű haj megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy megfelelő hajbalzsamot használjunk, emellett viszont az sem mindegy, hogyan is használod az adott terméket.
Fashion&Beauty
Nem mindegy, hogy milyen ruhákban és kiegészítőkben indulsz útnak a következő nyaralásodra.
Lifestyle
A Rákkal rossz híreket közölhetnek telefonon. Napi horoszkóp!