Ha ezt látod az érett banánon, semmiképp se edd meg! Nagy veszélynek teszed ki magad, ha nem figyelsz

A még zöldes, nem túl érett banánok keményebbek és kevésbé édesek, míg a barnuló héjúak puhábbak, illetve természetesen édesebbek, így mindkét változat más-más szempontok miatt jó – az egészséged szempontjából azonban érdemes figyelni arra, hogy mit látsz a banán húsán, ha már túlságosan pépes!
Jobb, ha ilyen esetben inkább a kukában végzi
A banán az egyik legnépszerűbb gyümölcs világszerte, nemcsak finom íze, hanem sokoldalú felhasználhatósága miatt is. Még érett, barnuló formájában is rendkívül kedvelt, hiszen ilyenkor különösen édes és puha, így tökéletes alapanyag turmixokhoz, süteményekhez vagy akár palacsintatésztába keverve. Egy érett banán természetes cukortartalma miatt remek alternatíva a mesterséges édesítőszerek helyett, ráadásul krémes állaga miatt nagyszerűen gazdagítja a különféle desszerteket. Azonban ha túl sokáig tárolod, fennáll a veszélye annak, hogy káros hatással lehet az egészségedre – a probléma azonban könnyen kiküszöbölhető, ha ügyelsz egy bizonyos részletre, ami felhívja a figyelmedet arra, fogyasztható-e még biztonságosan a banán vagy sem. A részletekért kattints a galériára!
Leadfotó: 123rf