Lifestyle

Brutális adatok: ennyit telefonoznak naponta a magyar fiatalok

Kijózanító eredményt hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása.

A TikTok a legnépszerűbb közösségi médiás platform

Naponta átlagosan majdnem négy órát használja a telefonját a 8-15 éves korosztály – írja az MTI a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása alapján.

Bár a minta korlátozott volt, eszerint az átlagos napi képernyőidő nagyjából 234 perc, azaz közel 4 óra. Az életkor növekedésével párhuzamosan megállapították, hogy nő a készülékhasználat ideje. A gyermekek körében a két csúcsidőszak reggel fél 6 és fél 7, illetve fél 8 és 8 óra között van, délutánonként inkább az idősebbek nyomkodják többet a mobiljukat.

A fiataloknak átlagosan 76 app van a mobilján, ezek közel pedig messze a közösségi médiás alkalmazások veszik el a legtöbb időt. A képernyőidő 60 százalékában ezeket használják, míg nagyjából 20 százaléknyi időt vesz el a böngészés és az üzenetküldés. A közösségi platformok közül a legnépszerűbb a TikTok (18 százalék), míg a YouTube a második (12 százalék).

A tiktokozás napi átlaga 80 perc, a YouTube-é 37 perc, a Messenger és az Instagram pedig napi 21 perc. A Facebookon 17 percet, míg a Snapchaten napi átlagban 11 percet töltenek az applikációt használó gyermekek.

Fotó: 123rf

Ha te is éjjel-nappal a közkedvelt videómegosztó portálon lógsz, akkor főhet a fejed a hirdetéseket érintő legújabb módosítások miatt, melyek bizony alapjaiban határozzák majd meg a felhasználók komfortélményét a YouTube-on.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha ez az alkalmazás rajta van a telefonodon, jobban teszed, ha most azonnal letörlöd.
Utazás
A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.