Lifestyle

Ennyit kellene szexelned az életkorod szerint

Mennyi az annyi? Lássuk, mit mondanak a téma szakértői!

Létezik olyan, hogy túl sok vagy túl kevés szex?

Hiába 21. század és felvilágosult társadalom, a szex továbbra is bonyolult – és gyakran kényes – téma. Bár senki nem ismeri be szívesen, egyre kevesebb időt töltünk szeretkezéssel, függetlenül az életkorunktól. Egy 2019-es brit felnőttek és tinédzserek körében végzett tanulmány szerint az együtt élő párok, a házaspárok és általában az idősebb emberek esetében még megdöbbentőbb a szexualitás hiánya. De valójában mennyit kellene szexelniük a pároknak? A USA TODAY Dr. Peter Kanaris klinikai pszichológust és szexterapeutát faggatta a témában, aki konkrét számokkal tudott szolgálni a kérdésben. Részletek a galériában!

A szakértők szerint a heti egyszer az általános kiindulási érték. Ez a statisztika kismértékben függ az életkortól: a 40 és 50 évesek általában az alapérték köré esnek, míg a 20-30 évesek átlagosan hetente kétszer bújnak ágyba a párjukkal.
Kattints a további képekért!

Az unalom érzése egy párkapcsolatban számos okból előfordulhat. A pszichológus szerint okozhatja egy korábbi kapcsolati trauma, vagy az abban való túlhajszoltság, de közrejátszhat az is, ha azt tanították, hogy egy kapcsolatban az unalom normális.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.