Lifestyle

Elvitték minden idők legnagyobb lottónyereményét - felfoghatatlan, mekkora összeg ütötte a nyertes markát

Ezt megelőzően negyven sorsolás óta nem volt telitalálatos szelvény, ezért nőhetett ekkorára a fődíj összege.

Minimális esélye volt rá, de sikerült neki

Elvitték a történelmi 2,04 milliárd dolláros (818 milliárd forint) lottónyereményt az Egyesült Államokban a Powerball keddi sorsolásán – írja az MTI a szerencsejáték honlapján közölt híradás alapján.

A fődíj összege azért nőhetett ekkorára, mert a lottójátékban ezt megelőzően 40 sorsolás óta nem volt telitalálatos szelvény. A szerencsés kaliforniai nyertes, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, most választhat, hogy egy összegben kap 997,6 millió dollárt, vagy a teljes összeget éves részletekben 29 év alatt.

Annak az esélye, hogy valaki mind a hat számot – 10, 33, 41, 47, 56 és 10 – eltalálja 1 a 292,2 millióhoz volt.

A legutóbbi nyereményrekordot 2016-ban állították fel, amikor egy-egy Kaliforniában, Floridában és Tennesseeben feladott szelvény tulajdonosai 1,59 milliárd dolláron osztozhattak.

Sajtójelentések szerint a 2,04 milliárd dolláros fődíj a világon minden idők legnagyobb lottónyereményének számít.

A Powerball szelvényeit az Egyesült Államok 45 tagállamában, a főváros Washington DC-ben, Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet megvásárolni, darabját 2 dollárért.

Fotó: 123rf
Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina...
Fashion&Beauty
Nem véletlenül imádjuk kislányként a különféle játékbabákat, hiszen elképesztően gyönyörűek. Éppen ezért nem meglepő, hogy több sminktrend ihletéül szolgáltak már, legújabban a "babaszempillák"...
Sztárok