Lifestyle

Elveszik a lényeg: 3 zöldség, amit nem kellene meghámoznod

Sokszor mondják, hogy a héjában van a vitamin és nem véletlenül! Íme, 3 zöldség, amit teljesen feleslegesen szoktunk meghámozni.

Hámozni vagy nem hámozni?

Étkezés vagy főzés előtt minden esetben az az első lépés, ha gyümölcsről, vagy zöldségről van szó, hogy megmossuk, majd meghámozzuk őket. A legtöbb fajtát érdemes is, hiszen a héjában olyan anyagok találhatók, amelyek a szervezetünk számára akár mérgezők is lehetnek. Viszont néhány kivételes esetben a növényekben található tápanyagok és vitaminok a hámozással elveszhetnek. Máris mutatunk ebből hármat, lapozd fel a galériát!

Sárgarépa - A sárgarépát, ha muszáj meghámozni, akkor azt nagyon vékonyan tegyük, hiszen a héj alatt található vékony rétegben található a poliacetilén nevű anyag, amely erős gombaölő hatással bír, valamint antibakteriális és gyulladáscsökkentő.
Kattints a további képekért!

Látszólag átkelt a szivárványhídon a legutóbb vásárolt szobanövényed? Nyugi, még nincs minden veszve. Egy 3 összetevős keverék lehet a megmentő, amihez a hozzávalókat akár otthon is fellelheted.

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Rákkal rossz híreket közölhetnek telefonon. Napi horoszkóp!
Sztárok
Aki viszont szeretne belekóstolni a gasztronómiába, annak kötelező lesz megnéznie ezeket a Lidl videókat, mivel valóban páratlanok.
Lifestyle
Persze először felmerül a nagy kérdés, hogy a pulykatojás egyáltalán ehető-e, és le lehetne-e cserélni a csirketojásokat pulykára?