Elveszik a lényeg: 3 zöldség, amit nem kellene meghámoznod

Sokszor mondják, hogy a héjában van a vitamin és nem véletlenül! Íme, 3 zöldség, amit teljesen feleslegesen szoktunk meghámozni.

Hámozni vagy nem hámozni?

Étkezés vagy főzés előtt minden esetben az az első lépés, ha gyümölcsről, vagy zöldségről van szó, hogy megmossuk, majd meghámozzuk őket. A legtöbb fajtát érdemes is, hiszen a héjában olyan anyagok találhatók, amelyek a szervezetünk számára akár mérgezők is lehetnek. Viszont néhány kivételes esetben a növényekben található tápanyagok és vitaminok a hámozással elveszhetnek. Máris mutatunk ebből hármat, lapozd fel a galériát!

Sárgarépa - A sárgarépát, ha muszáj meghámozni, akkor azt nagyon vékonyan tegyük, hiszen a héj alatt található vékony rétegben található a poliacetilén nevű anyag, amely erős gombaölő hatással bír, valamint antibakteriális és gyulladáscsökkentő.
Kattints a további képekért!

Látszólag átkelt a szivárványhídon a legutóbb vásárolt szobanövényed? Nyugi, még nincs minden veszve. Egy 3 összetevős keverék lehet a megmentő, amihez a hozzávalókat akár otthon is fellelheted.

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Igazából, ha nem akarunk vele vesződni, akkor be lehet dobni a mikrohullámú sütőbe is, de érdemes inkább egy nagy fazékban megfőzni.
Lifestyle
Sztárok
Tom Hanks és felesége, Rita Wilson ismét bebizonyította, hogy Hollywood egyik legikonikusabb és legszolidabb párja, amikor részt vettek egy Beverly Hills-i gálán. Hanks szokásához híven rendkívül...