Lifestyle

Elhunyt Vadász Ágnes, a magyar rádiózás kiemelkedő alakja

Vadász Ágnes több mint 40 éven át volt a Magyar Rádió bemondója.

Az MTVA saját halottjának tekinti Vadász Ágnest

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Vadász Ágnes, a magyar rádiózás kiemelkedő alakja – közölte a család az MTI-vel. Vadász Ágnes 1965-től 1995-ig dolgozott a rádió bemondójaként, elnyerte a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nívódíját. 2005-ben Kazinczy-díjban részesült, 2020-ban „a magyar nyelv ápolásáért és magas szintű közreadásáért” a Wacha Imre-díjat vehette át.

Évtizedekig volt a Delta című műsor női narrátora és számos film főcímhangja. Óraadó tanárként beszédtechnikát tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, oktatott az MTV-ben, az MR-ben és a Hír Televízióban is. 2016-tól a MTVA Montágh Testületének elnöke.

Végigjárta a szakmai ranglétrát, és miközben számos műfajban kipróbálta magát, dolgozott szerkesztőként és műsorvezetőként, hivatásos beszélők generációit tanította a szép magyar beszédre.

Súlyos betegsége ellenére a Montágh Testület elnökeként élete utolsó heteiben is figyelemmel kísérte a közszolgálati médiában az anyanyelvi és viselkedéskultúra ápolására létrehozott, valamint a munkatársak nyelvhasználatát felügyelő és képző szervezet munkáját – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

Kate Middleton minden cselekedete mögött cél és szándék áll, ahogy azt minden királyi családtag tettei mögött feltételezhetjük, tekintve, hogy életük nagy nyilvánosságot kap. Így nem meglepő, hogy a család a fotókat és a közösségi médiát is arra használja, hogy ezt a nyilvános képet kedvére alakítsa.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Rengeteg lájkot és hozzászólást tudnak generálni azok a képek, amiken Krausz Gábor Mikes Annával szerepel. Itt viszont változott a helyzet egy másik különleges személy miatt.
Sztárok
Vicces lenne éppen a királyi család egyik tagját látni a Bridgertonban, nemde? Nos, úgy tűnik, ez nem is lehetetlen!
Sztárok
Egy szempillantás alatt csavarta el a férfiak fejét Brooklyn Decker a Kellékfeleség azon jelenetében, mikor apró bikiniben sétál ki a hullámzó tengerből. A gyönyörű színésznő az utóbbi időben kissé...