Életveszélyes szelfik - A kattintás után azonnal meghaltak

Vannak olyan helyzetek, amikor bár látványos lenne, de kifejezetten veszélyes dolog szelfit készíteni. Egy rossz mozdulat és az elkattintott fotó az ember életébe is kerülhet. 7 olyan esetet mutatunk neked, ahol tényleg végzetes lett a felelőtlen fényképezkedés.

A social média bűvkörében

Sokan még akkor is hajlandók extrém helyzetekben szelfizni, amikor teljesen tisztában vannak annek kockázataival. A jelenség hátterében az állhat, hogy a szinte mindennapossá váló Facebook és Instagram használat mellett az emberek érzelmileg is érintetté válnak, szeretnének minél vonzóbb képet kialakítani magukról a közösségi oldalak által - ennek érdekében pedig hajlandóak a legvégsőkig is elmenni. Egyre többen szeretnek olyan helyzetekben szelfit készíteni, amikor az nem lenne indokolt és ezzel nemcsak saját, hanem mások életét is veszélyeztethetik.

Balesetet okozott az autópályán

Courtney Sanford 2014-ben járműével áthajtott a szomszédos sávba az autópályán, teherautónak ütközött és az útról lesodródva kigyulladt. A teherautó 73 éves sofőrje sértetlenül hagyta el a baleset helyszínét, a lány azonban életét vesztette. A hatóságoknak a nő barátai mondták el: Courtney közvetlenül a baleset előtt egy szelfit tett közzé Facebook közösségi oldalon. “Szomorú emlékeztető ez mindenki számára: az autóban a vezetésre kell figyelni.” - mondta a rendőrség szóvivője.

Nő vezetés közben telefonozik veszélyes baleset

Elsült a fegyver a kezében

A 21 éves Oscar Otero Aguilart Mexikóvárosban érte a halál, amikor töltött fegyverrel pózolt egy szelfihez, és a kibiztosítatlan pisztollyal véletlenül fejbe lőtte magát. Oscar az eset előtt két barátjával iszogatott, akik közül az egyiket azonnal őrizetbe vette a rendőrség, a másik elmenekült a helyszínről. A végén kiderült: kizárható az idegenkezűség gyanúja, a szelfit a Facebookra szánta a fiatalember és így vesztette életét.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak