Újévi fogadalom: 7 bombabiztos tipp, amivel leteszed a cigit

A dohányosok jelentős része túl van már néhány próbálkozáson, amikor megpróbálta letenni a cigarettát. Érdemes másképp megközelíteni a leszokást.

Nálam többször még senki nem szokott le

Olvasónk sokéves intenzív dohányzást követően váratlanul úgy döntött, leteszi a cigarettát. Hasonló cipőben járó ismerőse tanácsára részt vett egy csodát ígérő akupunktúrás kezelésen - bár a kezelést követően semmi nem változott, ugyanúgy kívánta a dohányfüstöt, mint azelőtt, mégis úgy döntött, ha már pénzt is áldozott rá, legyen ez a vízválasztó számára. Ezt követően évekig nem gyújtott rá, majd egy óvatlan pillanatban szinte percek lett újra láncdohányos.

Aki volt már ilyen helyzetben, az tudja, hogy a dohányzásról pokolian nehéz leszokni. Visszaeső dohányosok szokták mondani viccesen, hogy náluk erősebb ember nincs, hiszen akár hetente is képesek letenni a cigarettát.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a cigit csak végleg érdemes letenni. Egész egyszerűen nem működik az, ha csak csökkented az adagot - vagy teljesen leszoksz, vagy bele se kezdj. Sokak számára pont ez a "mindent vagy semmit" hozzáállás jelenti a folyamatos kudarcot, hiszen úgy érzik, képtelenek végleg lemondani káros szenvedélyükről, ezért inkább meg sem próbálják. Pedig lehet, hogy sokkal többen lennének képesek leszokni a dohányzásról, ha egy kicsit másképp közelítenék meg a dolgot.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: pinterest
Lead fotó: 123rf.com

Oldalak