Lifestyle

Brutális évkezdet: még januárban eltűnik az üzletekből a magyar krumpli, más élelmiszerek ára pedig az egekbe szökik

Borúsan látja a közeljövőt Raskó György agrárközgazdász.

80 százalékkal drágulhat a sertéshús

A készletek már most kifogytak, így a magyar burgonya várhatóan eltűnik az üzletekből a január folyamán - nyilatkozta Raskó György közgazdász a Jazzy Rádióban. A szakember felhívta a figyelmet: a sertéshús az elkövetkezendő időszakban drasztikus mértékben, akár 80 százalékkal is megdrágulhat - írja a HVG.hu. Az árnövekedés elsődleges oka az államilag megszabott ár - tette hozzá Raskó.

Az agrárközgazdász úgy látja, hogy még hiány is kialakulhat ezekből a termékekből, hiszen a hazai készletek kifogyását követően a viszonteladók már csak külföldről tudják beszerezni, az import nagykereskedelmi ár azonban jóval magasabb, ami számottevő veszteségeket okoz majd nekik, ezért a készletekkel fognak takarékoskodni.

A Magyar Kereskedelmi Szövetség - melynek tagjai között ott találjuk a CBA-t, a Prímát, a Reált és a Norbi Update-et is - nemrégiben az élelmiszerárstopok azonnali kivezetését kérte a kormánytól - emlékeztet a HVG.hu cikke. A szervezet rámutatott: az intézkedés nem érte el a kívánt célt, nem csökkenti az inflációt, ugyanakkor jelentős terhet ró a kereskedőkre.

Fotó: 123rf

A Fehér Ház egykori séfje szomorú képet festett pár kedvenc élelmiszerünk jövőjéről és áráról.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!