Lifestyle

Elég vizet iszol? Csípd össze itt a bőrödet és egyből kiderül

Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.

Hidratálás télen-nyáron

Szervezetünk szinte azonnal jelzi, ha közelít a kiszáradáshoz, így figyeljünk a jelekre, mert komolyabb problémák is adódhatnak a dehidratáltságból. Ha hányingert, ingerlékenységet vagy szédülést érzünk, előfordulhat, hogy ez a folyadék hiányának a jele. Bár sokszor szeretjük - főleg a nyári időszakban - egy pohár sörrel, vagy jeges fröccsel lehűteni magunkat, az alkohol kiszárít és vízhajtó hatása is van. Érdemes megpróbálni vízzel váltogatni az alkoholos italokat, így pótolni az általuk elvont folyadékot, hogy biztosan egész nap jól érezhessük magunkat. A tisztított csapvíz tökéletes megoldás, nincs szükség rá, hogy több zsugor ásványvizet raktározz, ha a barátaid váratlanul betoppannak. Azt is érdemes elkerülni, hogy jeget adj a vízhez. Igaz, csábítóan hangzik, de a hideg víz megköti a gyomorizmokat, ezzel korlátozza a folyadék mennyiségét amely képes felszívódni. A sportitalok okozta csábításnak sem jó engedni. A csapvízzel nem tudsz melléfogni, ha pedig unalmasnak találod dobd fel némi szeletelt gyümölccsel! Az elkövetkező hónapokban mindannyian sokkal több vizet fogunk inni, ezért fontos, hogy felelősségteljesen és bölcsen viselkedjünk, elkerülve a felesleges hulladékokat is. Remek választás a sok száz PET palack helyett az üvegkulacs és a BPA mentes műanyag kulacs, kiegészítve hidratációs emlékeztetővel.

Kíváncsi vagy, hogy tudod ellenőrizni a hidratáltsági szintedet? Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.