Lifestyle

Egyre kevesebb a szex? Vigyázz, idő előtti menopauzát válthat ki

A havi egy intim együttlét igen karcsú és az egészségnek sem tesz jót! Mutatjuk, hogy miért!

Így hat a nőkre a kevés szex

Amerikai kutatók több mint egy évtizeden keresztül, megközelítőleg 3000 olyan nőt vizsgáltak, akik havonta legalább egyszer szexelnek partnerükkel. A vizsgálat eredménye azt bizonyította, hogy ezek a hölgyek bizony sokkal kevésbé hajlamosak a korai menopauzára, mint azok a nők, akik a havi egy alkalomnál is kevesebbszer bújnak ágyba választottjukkal. Ez a Royal Society Open Science-ben közzétett eredmény eloszlatta az olyan korábbi feltételezéseket miszerint az idő előtti változókor a genetikának köszönhető. A kutatók továbbá arra is rávilágítottak, hogy azok a nők, akik már az úgynevezett 'premenopauza', azaz a korai menopauza átmeneti időszakát "élvezik", azok könnyedén lelassíthatják ezt a folyamatot a gyakori szexuális együttlétekkel. Sőt, az állandó, stabil intimitás biztosítja, hogy a későbbiekben lerövidüljön a 'premenopauza', de a kialakulásának a kockázatát is csökkentheti. A kutatók azt is hozzátették, hogy jelenleg nincs olyan beavatkozás, vagy módszer amely elkerülhetővé teszi ezt az állapotot. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Sztárok
Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!
Sztárok
Ha romantikus filmekről van szó, a Szerelmünk lapjai egészen biztosan kihagyhatatlan alkotás. A színészek nagyszerű alakítása mellett viszont érdemes egy pillantást venni a film gyönyörű ruháira is.
Sztárok
Katalin hercegné egy énekesnek mesélt arról, hogy legidősebb gyermeke, György herceg 2022 óta imádja a szóban forgó együttes dalait.