Lifestyle

Egyedi mesékkel a szórakoztató tanulásért

A gyermekmesék varázslatos hatásai tagadhatatlanok; szórakoztatva és észrevétlenül alakítják az apró elmék fejlődését, egyúttal támogatva a gyermekek kognitív, érzelmi és szociális fejlődését is.

Egy saját kézzel összekészített, egyedire szabott mesekönyvvel pedig még egyedülállóbb lehetőséged nyílik meg a szülő-gyermek mesélés intim birodalmában. Az egyénileg és szeretettel megalkotott történetek hidat képeznek a generációk között, és egyedülálló módon segítik elő a gyermeked fejlődését.

Fantasztikus fejlesztő eszköz

Egy egyedi, névre szóló mesekönyv kognitív szempontból személyre szabott játszótérként szolgál a gyermeki képzelet számára. A mese főszereplője a gyermeked, ez pedig ösztönzi arra, hogy forgatókönyveket képzeljen el, problémákat oldjon meg, és olyan kalandokba vágjon bele, amelyeknek csak a képzelete szab határt.

Tiny Tales névre szóló mesekönyv

A mesék érzelmi támasztékként is működnek, biztonságos teret biztosítva a gyermekek számára, hogy számtalan érzést megtapasztaljanak. Legyen szó diadalról vagy megpróbáltatásról, örömről vagy bánatról, a mesék szereplői ezeket modellezve segítik a gyerekeket saját érzelmeik megértésében és feldolgozásában. Azáltal, hogy egy mese saját tanulságot tartalmaz, gyermeked fejlődési szakaszának megfelelő érzelmeket és tapasztalatokat célozhatsz meg vele, aki így játszva azonosul majd a hasonló problémákkal és kihívásokkal szembesülő szereplőkkel. Nem csak a saját érzéseit fogja jobban megérteni, de kialakul az érzelmi intelligencia és az empátia érzése is.

A mese összeköt

Szociális szempontból a személyre szabott mesék szelíd útmutatóként szolgálnak az emberi kapcsolatok útvesztőjében. Mivel a gyermek az életéből is ismerős emberekkel van körülvéve a mesében, ez kontextust biztosít számára a társas interakciók dinamikájának felfedezéséhez és megértéséhez.

Tiny Tales egyedi mesekönyv

A fentieken túl, mesélés közben gyermeked szókincse is fejlődik. Miközben mesélsz, a szavak és kifejezések észrevétlenül ragadnak meg buksijában. A mesék személyre szabott jellege a köztetek lévő kommunikációt és a kapcsolatot is mélyíti, közös nyelvet teremtve közted és a gyermeked között.

Egy általad készített, személyre szabott mese tehát a gyermeked fejlődésének egyedülálló és kiemelkedő eszköze lehet. A Tiny Tales segítségével most Te is játszva írhatsz mesét az apróságoknak. Alkosd meg szerkesztőnkben a főhőst, azaz a gyermeked tökéletes mását, illeszd be a saját tanulságodat a mesébe és el is készült a tökéletes, egyedi ajándék.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.