Fogyókúrásnak hitt nassolnivalók, amik valójában hizlalnak

Ne hagyd magad becsapni!

Nem fogysz, hanem hízol tőlük

Sokan abban a reményben falatoznak tonnaszámra a fogyókúrás (és egészséges) nassonlivalókból, hogy a segítségükkel majd leadják a fölösleges kilókat. Sajnos azonban a legtöbb ilyen finomság még véletlenül sem diétás, sőt fogyasztásuk hizlaló hatású lehet. Mutatjuk, mitől kell óvakodnod!

Ízesített joghurt

Az ízesített joghurtok sok fogyókúrázó étrendjében szerepelnek, mert úgy hiszik, jobban járnak ezzel, mint egy tábla csokival. Sajnos ez tévedés: a legtöbb ilyen termék hozzáadott cukrot tartalmazhat, így növelheti a testeden lévő hájhurkák méretét.

Amit helyette egyél: görög joghurt. Kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a normál joghurtok, így eltelít, ráadásul kevés kalóriában szegény.

Rizspufi

Rizspufit szinte mindenki evett már akkor, amikor meg akart előzni egy nagy zabálási rohamot. Pedig pont ezzel ágyazunk meg a hízásnak! A nasiban kevés a kalória, de mivel fehér rizsből készül, dúskál a szénhidrátban, így azonnal megdobja a vércukorszintet. Ha pedig magas a vércukorszinted, éhes leszel és falni fogsz. Az ízesített változatok még inkább árthatnak a diétának a bennük lévő hozzáadott cukor és só miatt.

Amit helyette egyél: natúr kölesgolyó. A köles egészséges és tápanyagdús finomság, sok benne a fehérje, így biztosítja a jóllakottság érzését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!