Lifestyle

Vallottak a szakértők: elárulták, mennyi a „normális” mennyiségű haj, amely zuhanyzás közben kihullhat

A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen hajmosás alatt. De vajon mennyi a normális? Most kiderült!

A hajhullás

Hajunk hullása egy bizonyos pontig teljesen természetes jelenség, ezért semmi ok az aggodalomra. Azt viszont nagyon fontos tudni, mi is pontosan az a kihullott hajmennyiség, amely után mindenképpen érdemes komolyabban foglalkozni a problémával, hogy még időben elkerülhessük a drasztikus hajritkulást, vagy éppen a nem kívánatos kopasz foltokat. Bőrgyógyászok árulták el, mennyi is a „normális” mennyiségű kihullott haj egy zuhanyzás során, és hogy mit is tehetünk a hajhullás ellen. Olvass tovább a szakértők tanácsaiért!

A hajhullás mértéke személyenként jelentősen eltérhet, Geeta Yadav bőrgyógyász szerint viszont a normális mennyiség nagyjából 50-150 hajszál kihullását jelenti naponta. „Ha csak hetente kétszer mossuk meg hajunkat, a hullás drámainak tűnhet, de felesleges aggódni, hiszen a hullás leginkább mosás közben észlelhető, ezért minél ritkábban mosunk hajat, annál több szál fog kihullani közben" - mondja.
Kattints a további képekért!

Ki ne álmodozna hosszú, fényes, egészséges tincsekről? De ha nem is az a célod, hogy hosszú fürtjeid legyenek, hanem csak a hajhullást szeretnéd minimalizálni, akkor is segítségedre lehetnek az alábbi szérumok.

Leadfotó: Unsplash, forrás: byrdie.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...
Sztárok
Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.