Csak 5 hozzávaló kell hozzá - Immunerősítő és méregtelenítő aduász az ősi varázsital

A Jamu egy hagyományos indonéz ital, amely valódi löketet ad a télben és a sötétségben megfáradt immunrendszerünknek.
Gyógyszerek helyett inkább ezt
Indonéziában tudnak egyet s mást az egészséges életmódról. Legendás méregtelenítő-immunerősítő italuk, a Jamu több mint ezer éves múltra tekint vissza és a mai napig része a helyiek mindennapjainak. Mindegy, hogy túlsúlyról, rossz emésztésről, bőrproblémákról, kimerültségről vagy légúti betegségekről van-e szó, a Jamu ezekre mind tökéletes természetes gyógyír lehet.
Elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:
- 2-4 db kurkuma gyökér (vagy 1-2 tk őrölt kurkuma)
- 1 db kisebb galanga gyökér (helyettesíthető friss gyömbérrel)
- 1 ek tamarind paszta
- 1 liter tiszta víz
- ízlés szerint méz
A kurkuma, illetve galanga gyökeret (vagy gyömbért) hámozzuk meg, reszeljük le. Öntsük fel vízzel, majd fél órán keresztül forraljuk, hogy az ital krémes állagúvá váljon. Ha egy kicsit kihűlt, adjuk hozzá a tamarind pasztát és a mézet, majd az egészet turmixoljuk össze.
Fogyaszthatjuk frissen melegen, vagy lehűtve.