Eddig hazugságban éltünk: a sárgaborsó valójában zöld

Jöhet krémlevesként, főzelékként, de akár salátában is? 5 olyan érdekességet mondunk erről a színváltó finomságról, amit álmodban sem gondoltál volna.

Gondoltad volna?

Biztosan te is már számtalanszor ettél sárgaborsó főzeléket, vagy éppen levest, ám amikor ízlelgetted eszedbe jutott esetleg, hogy hogyan készül és miből van? Ha nem, akkor biztosan számtalan új dolgot fogunk neked mondani erről az ízletes és egyben roppant egészséges hüvelyesről, ami valójában nem is sárga színű, hanem zöld. Lapozd fel a galériánkat, hiszen hoztunk most öt elképesztő tényt a - hazánkban - méltatlanul keveset fogyasztott sárgaborsóról. Íme!

Nem is sárga - A sárgaborsó valójában zöld, cukorborsó, amit meghántolnak, kiszárítanak és elfeleznek. A hasítási folyamat során eltűnik a zöld héja, így végül besárgul a hüvelyes. Ha eddig azt gondoltad, hogy ez egy különálló növényfaj, akkor bizony tévedtél.
Kattints a további képekért!

Az idős asszony büszkén mutogatja makulátlan testét.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak