Lifestyle

Inspiráló Nők 2022: "Az elmúlt két év heroikus küzdelem volt" - Dr. Mangó Gabriella

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Dr. Mangó Gabriellával beszélgettünk, aki a leginspirálóbb hétköznapi hős díjának egyik esélyese 2022-ben.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgálhat a közösségek számára. Idén is 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével.

A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2022. október 6-án, a gyönyörű Magyar Zene Házában derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors, Naphíre

Ismerd meg a jelölteket: Dr. Mangó Gabriella

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, köztük Dr. Mangó Gabriellát, aki háziorvos, természetgyógyász és nem mellesleg hétgyermekes anyuka. Az orvoslásban a holisztikus szemlélet vezeti. Mindig sikerorientált volt, és a mai napig az, legyen az gyógyítás, vagy az élet egyéb területein mások segítése. Soha nem adja fel, és a végsőkig küzd azért, amiben hisz. A covid idején és azóta is rengeteg embernek sikerült segítenie. Kreativitását filmforgatókönyv, színházi drámák, versek, ismeretterjesztő könyvek, szépirodalom és akció könyvek alkotásban éli meg.

Dr. Mangó Gabriella, Inspiráló Nők jelölt

Emlékszel, hogy épp mit csináltál, amikor megtudtad, hogy jelöltek a leginspirálóbb hétköznapi hős kategóriában? Milyen érzések fogtak el?

Éppen a Facebook oldalam messenger üzeneteit válaszoltam meg a kedvenc helyemen, amikor csörgött a telefon, amelyben tájékoztattak, hogy a bizottság tagjai jelöltek a díjra. Megörültem, mert visszaemlékeztem az elmúlt két év heroikus küzdelmére, az elért eredményekre.

Hogy látod a nők helyzetét a szakmádon belül?

Ha úgy vesszük két „szakmám” van. Az egyik az orvosi, amely ugyan elnőiesedett, de mégis a férfiak vannak a vezető pozíciókban. A másik az anyai „szakma”.

Mi inspirált arra, hogy ezt a pályát válaszd?

Azért lettem háziorvos, mert emellett tudtam gyerekeket is vállalni, dolgozni is. Szerencsém van, hogy olyan férjem, családom van, akik mindenben támogatnak, így rengeteg egyéb ügy mellé is odaállhatok.

Sokan felnőttként sem tudják, mivel szeretnének foglalkozni, mi lenne az ő utuk. Mit tudnál javasolni azoknak a nőknek, akik még keresik önmagukat?

Találják meg valamennyit!

Kik a példaképeid? Vannak esetleg olyan nők az életedben, akikre felnézel?

Legfőbb példaképeim a lányaim, tőlük tanulok a legtöbbet szeretetből és elfogadásból. Az édesanyám, akitől küzdeni tanultam meg. Ők a szűk környezetemben a példaképek. A távolabbi ismerőseim közül, akikre felnézek, ők Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és kommunikációs vezetője; Nagy Titi, olimpikon, valamint Jakupcsek Gabi és Köllő Babett tévés személyiségek.

SZAVAZZ DR. MANGÓ GABRIELLÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet október 6-án, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Magyar Zene Házában hirdetünk ki.

Leadfotó: Femcafe

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Nincs esküvő gyönyörű ruha nélkül, ezt rengeteg film és sorozat is bebizonyította már, melyekben a menyasszony a valaha látott leggyönyörűbb ruhát viselte.
Home&Design
Ha van akár egyetlen üres felületed a lakásban, amit szívesen feldobnál, de nincs ötleted a designra, akkor jó helyre kattintottál. Adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz egyedi, harmonikus...
Fashion&Beauty
Georgina szettjét első ránézésre kicsit nehéz értelmezni, de ha jobban megvizsgáljuk, szép lassan összeáll a kép.